Store manøvrer lanceres i Vesten for at designe en ny generation af kampdroner

Der er til dato ikke mindre end 7 programmer rettet mod at designe eller integrere droner med henblik på at udvide kampflyets muligheder, og dette alene for den vestlige lejr. I USA drejer disse programmer sig om US Air Force's Next Generation Air Dominance og US Navy's F/A-XX; i Europa rundt omkring FCAS programmer et Tempest; og i Asien omkring Japanske FX-programmer, Sydkoreansk KF-21 Boramae, såvel som Australsk MQ-28 Ghost Bat. Alle sigter mod at designe højtydende stealth-kampdroner, der er i stand til at udvikle sig omkring og til gavn for bemandede kampfly, for at udvide deres detektions-, offensive og defensive evner. Hvis kampflyprogrammerne rummer store nationale ambitioner, der begrænser mulighederne for tilnærmelse, udgør disse kampdroner på deres side frem for alt økonomiske vektorer, der er i stand til at bære differentierede kapaciteter. Derfor er det ikke overraskende, at designet af disse systemer nu overvejes inden for internationale partnerskaber, herunder inden for nye generationers kampflyprogrammer, både for at sænke omkostningerne kun for at øge distributionen, og for at indføre en de facto standard i de kommende år.

Det er det under alle omstændigheder initiativ taget af sekretæren for luftvåbnet Franck Kendall, som en del af NGAD-programmet. Sidstnævnte har nemlig indgået drøftelser med flere af sine nærmeste internationale partnere, Storbritannien på den ene side, Japan og Australien på den anden side, for at udvikle en række nye kampdroner generation, der er kompatible med NGAD, Tempest og FX programmer. . Ifølge den politiske chef for det amerikanske luftvåben vil de amerikanske, japanske og britiske programmer for den nye generation af kampfly have stor gavn af brugen af ​​et fælles og standardiseret udvalg af kampdroner og loyale fløjmænd, uden at det dog er et spørgsmål , for at gå videre i den teknologiske deling omkring NGAD-programmet, som fortsat er, ligesom F-22'eren før det, et meget højteknologisk program, der har til formål at designe de bedste fly overlegenhed fra øjeblikket.

ats woomera first flight 02 large 1280x720 1 e1664890408198 Forsvarsnyheder | Tyskland | Australien
Australien har været involveret i udviklingen af ​​en Loyal Wingman-type kampdrone siden 2017 med bistand fra Boeing, for at producere MQ-28 Ghost Bat

Foreløbig havde det europæiske FCAS-program, som samler Frankrig, Tyskland og Spanien, ikke oprindeligt planlagt at designe en kampdrone af denne type. Dette har til formål at udvikle, til denne type mission, en række luftbårne droner af komplementær størrelse og kapacitet og udpeget Remote Carrier. Disse droner er udviklet inden for programmets "Effectors"-søjle af Airbus DS med MBDA som hovedpartner. Men tingene kunne sagtens ændre sig, efter Spanien foreslog at tilføje en ny søjle til programmet igen betroet til Airbus DS, for at designe en autonom tung kampdrone. For Madrid er det et spørgsmål både om at give det europæiske program en ekstra kapacitet, som synes mere og mere afgørende i lyset af de bestræbelser, der gøres andre steder for at erhverve det, og om at foreslå en effektiv vej ud for at give Airbus DS mulighed for at drage fordel af dets design. kapaciteter til et luftkampsystem, og dermed komme ud af toppen af ​​den krise, som modsatte Dassault Aviation og Airbus DS omkring Next Generation Fighter-søjlen, og som har blokeret for fortsættelsen af ​​programmet i 1 år nu.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Allemagne | Australie

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler