Israels Iron Beam-laser-luftværnssystem kan tages i brug om mindre end 3 år

I april sidste år gennemførte hold fra industrimanden Rafael og den israelske hær en første "naturlig størrelse" test af Iron Beam antiluftfartøjssystemet, et forsvarsapparat baseret på en højenergilaser med en effekt på mere end 100 Kw. Under disse forsøg demonstrerede Iron Beam sin evne til at opfange og ødelægge ikke kun lette droner, men også artilleriraketter og mortergranater med præcision, effektivitet og hastighed. Disse succeser er tilsyneladende færdige med at overbevise de israelske væbnede styrker, som nu planlægger at udstyre sig selv med dette system i en overraskende nær fremtid, mellem to og tre år, for at komplementere kapaciteten i den højtydende, men også meget dyre Iron Dome system, der beskytter landets strategiske byer og installationer mod potentielle massive mætningsangreb udført af den palæstinensiske Hizbollah og deres iranske støtter.

Ifølge Rafael er alle de teknologiske spørgsmål allerede blevet besvaret, og nu opstår der kun rent industrielle og derfor budgetmæssige spørgsmål for at kunne forsyne det israelske forsvar med dette system. Det må siges, at for Jerusalem er indsatsen høj. Selv om Iron Dome har vist sin effektivitet ud over enhver tvivl under angrebene udført af Hizbollah i 2021, ved at begrænse truslen mod topper med mere end 2500 raketangreb om dagen i oktober, har det israelske luftværns- og antimissilsystem også vist sine største svagheder i denne type engagement, nemlig omkostningerne forbundet med hver aflytning med et missil, hvis pris overstiger $50.000, og forsinkelserne af genopbygningen af ​​disse missiler for at håndtere massive angreb spredt over tid. Det er netop i disse to områder, at Iron Beam har til hensigt at give et kritisk svar på det israelske forsvar.

IFPC Iron Dome Sky Hunter Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Luftforsvar
På trods af dets ubestridelige effektivitet viste Iron Dom-systemet i 2021, at det havde manglerne i dets kvaliteter, med en aflytningspris, der var meget højere end prisen på ødelagte mål, og betydelige vanskeligheder med at genopbygge systemerne efter intens brug.

Faktisk er omkostningerne ved at bruge Iron Beam meget lavere end for Iron Dome-missilerne. Ifølge Rafael ville et skud af hans nye system koste 3,5 dollars, hvilket er prisen på den energi, der skal til for, at systemet kan producere højenergilaseren. En sådan omkostning ved brug og ejerskab skal naturligvis tages med stor forsigtighed, fordi den overføres af producenten selv på kriterier, som kun ham kender. Det vides således ikke, hvilke niveauer af vedligeholdelse der kræves for at holde systemet kørende, eller blot hvad slidhastigheden på udstyret er over tid, når det skal bruges. Selvom disse omkostninger for et missilbaseret system som Iron Dome først og fremmest er baseret på prisen på selve ammunitionen med relativt reduceret besiddelse og brugsbegrænsninger proportionalt, så længe missilerne er tilgængelige, er der ingen garanti for, at et højenergilasersystem kan også modelleres efter sådan en model, tværtimod.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Luftværnsforsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler