MQ-Next, fremtidig erstatning for den MALE MQ-9 Reaper-drone, tager form til General Atomics

I tjeneste med 10 luftstyrker, hvoraf 9 er medlemmer af NATO, er Medium Altitude Long Endurance MQ-9 Reaper-dronen fra American General Atomics i dag den vestlige reference inden for kampdroner. I stand til at forblive i luften i 15 timer i en højde på mere end 7 km og mere end 300 km/t, mens den bærer 4 Hellfire eller Brimstone luft-til-jord missiler, er Reaper i dag en central komponent i de udførte operationer af vestlige hære, især over de store vidder i Afrika og Mellemøsten, både for at overvåge potentielle modstanderes bevægelser og for at gennemføre mulighedersstrejker. Siden deres ibrugtagning har MQ-1 Predator og især dens efterfølger, MQ-9 Reaper, begge produceret af General Atomics, dybt forandret udførelsen af ​​militære operationer i såkaldte lav- og mellemintensitetsteatre. På den anden side, så snart det kom til at bruge dem over omstridte områder med luftværnssystemer, blev den væsentlige effektivitet af MALE droner stort set undermineret.

Dette var især tilfældet under den libyske borgerkrig, som modsatte styrkerne fra Tripolis regering mod dem, som general Haftar kontrollerer Benghazi-regionen. Med styrker på begge sider med SA-8 og SA-6 kort- og mellemdistance antiluftskytssystemer samt nyere systemer som det russiske Pantsir, tildelte disse antiluftskyts våbensystemer kraftige slag til Predator og andre Wing Loong forsøger at overvåge modsatrettede kræfter på begge sider. Selv den frygtede Reaper undlod at manøvrere sikkert over den libyske himmel, som det også var tilfældet over Syrien et par måneder tidligere. Sårbarheden af ​​nuværende MALE- og HALE-droner er dog på ingen måde en nylig opdagelse for det amerikanske luftvåben, som begyndte i 2019 at udvikle en erstatning for MQ-9, der er i stand til præcist at udvikle sig over nuværende og fremtidige omstridte rum. . Dette program, som i øjeblikket reagerer på kodenavnet MQ-Next, sigter mod at tage denne nye model af MALE-droner i brug mellem 2030 og 2035, og har til hensigt at have kapaciteter, der er langt bedre end de nuværende MQ-9'ere.

barkhane mirage 2000 MQ 9 Reaper News Defense | Forsvarskontrakter og udbud | Kampdroner
Ankomsten af ​​MALE droner såsom MQ-9 Reaper har tilbudt mange muligheder hidtil uden for rækkevidde for de væbnede styrker, der bruger dem, som her for luftvåbnet på den maliske himmel.

På Air Force Association-konferencen i 2022 præsenterede designeren af ​​Reaper og Predator, General Atomics, sin vision om, hvad der kunne blive den næste MALE MQ-Next-drone fra United States Air Force (på hovedbilledet). Og det er klart, at i lyset af de ambitioner, som den amerikanske flyproducent viser, har denne fremtidige generation af drone til hensigt at tilbyde en stor kapacitetsgevinst sammenlignet med den nuværende generation, langt ud over f.eks., hvad der i dag bringer 5. generation af kamp. fly i forhold til den 4. Faktisk, selv om det meste af forskningen om emnet stadig er under forseglingen af ​​hemmeligholdelse, har General Atomics præsenteret nogle af de vigtigste muligheder i deres MQ-Next. Dronen vil således blive designet i form af en stealth-flyvende vinge for at reducere den radarækvivalente overflade af enheden så meget som muligt for at tillade dens brug over omstridte rum. Tilsvarende vil udstyret og bevæbningen blive integreret i cellen eller transporteret i lastrummet for ikke at forringe maskinens stealth. Den vil også være udstyret med et nyt hybrid elektrisk fremdriftssystem, der forbedrer ydeevnen af ​​dens turbojetmotor, så den giver en rækkevidde på mere end 60 flyvetimer, 4 gange mere end Reaper, ved en meget højere marchhastighed, hvilket giver den enestående ydeevne med hensyn til rækkevidde af størrelsesordenen 35.000 km eller mere, hvilket potentielt giver MQ-Next mulighed for at lette fra Hawaii, krydse Stillehavet for at udføre en 20-timers overvågningsmission på himmelen i Det Kinesiske Hav, før den vender tilbage til dets udgangspunkt, uden tankning eller mellemlanding, og på den mest diskrete måde.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Contrats et Appels d'offre Défense | Drones de combat

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler