Hard-kill-systemer, robotisering og autonomi i hjertet af udviklingen af ​​den amerikanske hærs panserkorps

AUSA-udstillingen, der indtil i dag afholdes i udkanten af ​​Washington, er en mulighed for hvert år at gøre status over den aktuelle og planlagte udvikling med hensyn til landbevæbning og strategi for styrkerne. deres allierede. Men med krigen i Ukraine, Sino-Taiwaniasis-krisen og de forskellige spændinger på forskellige niveauer af drægtighed på kloden, får 2022-udgaven en helt særlig dimension. Det var faktisk ved denne lejlighed, at den amerikanske hær præsenterede sin nye doktrin om engagement, som vil erstatte den, der blev udarbejdet i begyndelsen af ​​90'erne på grundlag af afslutningen på den kolde krig, og som Biden-administrationen offentliggjorde den nye nationale sikkerhedsstrategi, der danner rammen om USA's internationale og sikkerhedsmæssige handling for de kommende år. Det var også under dette show, at det præsenterede det nye udstyr, som skulle slutte sig til den amerikanske hær og de amerikanske styrker i løbet af år 2023 og derefter.

Faktisk vil den amerikanske hær, ligesom de andre grene af Pentagon, i de kommende måneder begynde den store forandring, der begyndte i 2017, da det blev klart, at Kina, men også Rusland, ville blive store geopolitiske konkurrenter efter 2020, mens såkaldte "traditionelle" spændingsområder vil også forværres. Sådan startede den amerikanske hær BIG 6-superprogrammet, der skulle være gentagelsen af ​​BIG 5-superprogrammet fra begyndelsen af ​​70'erne, som især fødte Bradley-infanteriets kampkøretøj, den selvkørende M108-pistolen, UH-60 Black Hawk hjælpehelikopter, samt Patriot antiluftskyts og anti-missil forsvarssystem. Meget ambitiøs i starten blev BIG 6 hurtigt konfronteret med visse budgetmæssige realiteter, der ikke tillod den at finansiere de 6 store søjler samtidigt, og den blev transformeret med ankomsten af ​​Joe Biden til Det Hvide Hus, til en global, men progressiv indsats i dette domæne. Og 2023 vil være et afgørende år for denne store moderniseringsindsats fra den amerikanske hær, da 24 af disse programmer vil tages i brug eller stilles til rådighed for test til amerikanske styrker, herunder f.eks. den nye "lette" tank Mobile Protected Firepower eller MFP som vil tage udgangspunkt i modellen foreslået af General Dynamics Land Systems, såvel somCombat og Augmented Reality Briller Integrated Visual Augmented System eller IVAS, ny Next Generation Squad Weapon angrebsriffel eller luftværns- og antidronesystemer DE-SHORAD.

Den første GDLS Mobile Firepower Protected vil blive leveret i 2023. Da det overraskende mangler et hard-kill-system i sin designfase, planlægger den amerikanske hær nu at udstyre det på kort sigt til at reagere på de voksende trusler fra slagmarken.

Men opmærksomheden inden for AUSA-showet fanges først af de konkurrenter, der deltager i Eventuelt bemandet kampvognsprogram eller OMFV, beregnet til at erstatte Bradley infanteri kampvogne. Efter adskillige mislykkede programmer og titusindvis af milliarder af dollars brugt forgæves i løbet af de sidste 20 år, har den amerikanske hær virkelig vedtaget en effektiv og rimelig proces for at vælge afløseren for den ærværdige Bradley, som er ved at nå slutningen af ​​sin effektivitet. Ud over de 5 konkurrenter, der konkurrerer om denne kontrakt på mere end 2000 frontlinje pansrede køretøjer, inklusive Rheinmetall, BAe og GDLS, fremstår som favoritterne, stabschefen for den amerikanske hær, General James C. McConville, kortlagde de linjer, der vil lede moderniseringsindsatsen af ​​US Armored Corps i de kommende år under et pressemøde givet ved åbningen af ​​showet. for den amerikanske general drejer denne indsats sig om 3 teknologiske søjler, der er lige så afgørende, som de er presserende at implementere: implementering af Hard-Kill beskyttelsessystemer på alle frontline pansrede køretøjer, robotisering og automatisering af udstyr samt autonomi i kamp, ​​uanset om i forhold til energiindtag, logistik og beslutningstagning.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW