Hvorfor er det tyske europæiske luftværnsskjold en frygtelig fiasko for Frankrig?

- Annonce -

Den 29. august, i Prag, annoncerede den tyske kansler Olaf Sholz lanceringen af ​​et initiativ centreret omkring Tyskland for oprettelse af et luftværnsskjold i Europa. Det tog mindre end to måneder for tysk diplomati at give indhold til dette initiativ. Den 13. oktober har Tyskland såvel som 14 andre europæiske lande (Belgien, Bulgarien, Estland, Finland, Ungarn, Letland, Litauen, Norge, Holland, Tjekkiet, Rumænien, Storbritannien, Slovakiet og Slovenien) i fællesskab underskrevet en hensigtserklæring med det formål at føde programmet "European Sky Shield". Denne ubestridelige succes for Berlin vil formentlig gøre det muligt betydeligt at styrke luftværns- og antimissilforsvarskapaciteterne i Øst- og Nordeuropa. Men det er frem for alt en kæmpe afsløring henvendt til Frankrig og dets præsident Emmanuel Macron.

Faktisk et skjold som det, Berlin havde forudset, og som vil være baseret på et koordineret flerlagsforsvar baseret på mellemdistanceluftværnssystemet IRIS-T SLM udviklet af det tyske Diehl, antiluftskytssystemet og lang- række American Patriot anti-missil system effektivt mod kort- og mellemdistance ballistiske missiler, og et exo-atmosfærisk anti-missil system som den israelske Arrow 3 eller den amerikanske Aegis Ashore til at håndtere lang og meget lang rækkevidde, er en komponent med en stor rolle i forhold til afskrækkelse, uden at være sammensat eller modvirket af brugen af ​​atomvåben. Som sådan havde deployeringen af ​​NATO's antimissilskjold på den østlige side af alliancen, med deployeringen af ​​et Aegis Ashore-system i Rumænien og et andet i Polen, fremkaldt russernes vrede i sin tid. , og spillede en ikke ubetydelig rolle i hærdningen af ​​stillinger på begge sider inden for afskrækkelsesområdet. Med andre ord, ved at tage kontrol over denne strategiske komponent af La Défense på det gamle kontinent lykkedes det for Berlin, hvor Frankrig havde svigtet, i høj grad på grund af Tysklandi foreslår at udvide fransk afskrækkelse til nogle af sine europæiske naboer i 2020.

MDA AEGIS ASHORE Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Aegis Ashore exo-atmosfæriske anti-ballistiske missilsystem og SM3 missilet er større og dyrere end Arrow 3 og er ikke mobile. På den anden side har de en uendeligt overlegen demonstreret operationel pålidelighed, øget ydeevne og fordel af to steder installeret i Europa i Polen og Rumænien inden for rammerne af NATO.

Det skal siges, at Berlin i denne sag har gjort et særligt godt stykke arbejde med at styrke sine egne positioner og indtage en lederposition, som fremover vil være svær at bestride med hensyn til europæisk forsvar. Først og fremmest har Tyskland, højst sandsynligt med vilje, undgået at inkludere visse europæiske lande i dette initiativ, især Frankrig og Italien, dog henholdsvis EU's 2. og 3. økonomi og demografi. På den ene side var det naturligvis vigtigt for Berlin at udelukke disse to lande, da de har det eneste europæiske tilbud med hensyn til luftværns- og antimissilsystemer på mellemlang og lang rækkevidde i Europa, med SAMP/T Mamba og Aster 15/30/Block1NT missil. Tilstedeværelsen af ​​Rom og/eller Paris ville således have forpurret det tyske hegemoni betydeligt, især med hensyn til valget af systemer, især da SAMP/T alene kan erstatte den tyske IRIS-T SLM og den amerikanske Patriot med ydeevne og kapacitet er overlegen i forhold til disse to systemer. Ved at invitere Paris eller Rom ville Berlin derfor have udhulet sit eget greb om hele systemet, især da man samtidig, Tyskland har været i gang med at udelukke det franske MBDA fra det europæiske anti-missilforsvarsprogram EHDI.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler