Den amerikanske hær udsætter produktionen af ​​sin Stryker DE M-SHORAD Guardian

Med hypersoniske våben og avancerede kommando- og kommunikationssystemer i hjertet af JDAC2-doktrinen er rettede energivåben i dag en af ​​Pentagons hovedprioriteter, og alle de amerikanske hære er forpligtet til at udvikle flere af disse systemer, uanset om de er høje -energilasere eller mikrobølgekanoner, både for at beskytte landtropper og infrastruktur, såvel som kampskibe og endda fly. Hvis den amerikanske flåde længe havde været i front på dette område, med 60 Kw Helios-systemet, har den amerikanske hær ydet en meget betydelig indsats på dette område i de senere år, ved samtidig at udvikle 4 programmer på dette område : C-sUAS jamming anti-droneriflen, IPFS-HPM mikrobølgekanonen til at modvirke dronesværme, 300 Kw og mere IFPC-HEL Valkyrie højenergilaser til infrastrukturbeskyttelse og systemets mobile DE M-SHORAD Guardian til beskyttelse af kontaktenheder, en autonom 50 Kw laser monteret på et Stryker pansret køretøj, som giver strømforsyning og implementering.

The Guardians første operationelle forsøg begyndte i midten af ​​2021, og havde, lader det til, vist lovende resultater, til det punkt, at den amerikanske hær annoncerede det de første testsystemer ville blive leveret allerede i september 2022 til Fort Sill, Oklahoma, for at blive testet af operationelle enheder. Det må siges, at der er høje forventninger indenfor US Army enheder til denne type systemer, som er særligt velegnede til at imødegå truslen fra kategori 1, 2 eller 3 lette droner, men også herreløs ammunition og i et vist omfang mortergranater og raketter (man taler da om C-RAM-systemet for Cruise-Racket Artillery and Mortar), et område, hvor den amerikanske hær ligesom langt de fleste vestlige landstyrker er særligt dårligt udstyret , og dette på trods af ankomsten i enhederne af IM-SHORAD systemet også monteret på Stryker pansrede køretøjer, og har en 30 mm kanon samt Stinger og Hellfire missiler til at udføre denne mission.

22Mar Stryker IM SHORAD Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Luftforsvar
Den amerikanske hær har beordret 144 M-SHORAD-systemer til at yde tæt antiluftskyts beskyttelse til sine kampenheder i afventning af ankomsten af ​​styrede energisystemer såsom Guardian (i hovedillustrationen)

Mens den industrielle produktion af Guardian oprindeligt skulle lanceres i 2023 til ibrugtagning mellem 2024 og 2025, har den amerikanske hær besluttet at udskyde ibrugtagningen af ​​dette system med mindst et år, med generalløjtnant Raschs ord, der leder kontoret for hurtige kapaciteter og kritiske teknologier. For den amerikanske officer er det her ikke et spørgsmål om en operationel voldgift, hvor systemet har vist sin effektivitet og sin pålidelighed under testene, men om at sikre, at den industrielle respons omkring dette program bliver optimal, og at de tilsagn, som tjenesteudbydere vil blive respekteret effektivt med hensyn til tidsfrister og omkostninger. Det er klart, at den amerikanske hær har til hensigt at temporere fortsættelsen af ​​dette program udført i fuld fart, og efter at have forladt de alternative industrielle tilbud til Raytheon, der udvikler Guardian, mens de andre løsninger var blevet kasseret den ene efter den anden. de andre, da de stødte på yderligere forsinkelser.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Luftværnsforsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler