Der er virkelig en kommerciel niche for en efterfølger til Mirage 2000!

Den 10. marts 1978 lettede Mirage 2000-prototypen for første gang. Flyet var beregnet til at erstatte Mirage III/V og IV fra luftvåbnet og var en ubestridelig succes, både fra et teknologisk og operationelt synspunkt. og kommercielt, med 601 producerede fly, hvoraf halvdelen er dedikeret til eksport til 8 internationale luftstyrker.

Det er også sådan set fra et teknologisk og operationelt synspunkt, idet "2000" er det første fly, der kombinerer ydeevnen fra Delta-vingen, som gjorde Mirage III's succes, med elektriske flyvekontroller og avancerede højløftenheder, hvilket giver meget høj ydeevne til dette enmotorede fly, som af mange anses for at være den eneste konkurrent til den berømte F-16.

Faktum er, at Mirage 2000, ligesom det amerikanske fly, stadig repræsenterer mange væbnede styrkers væbnede knytnæve i dag, næsten 45 år efter dets første flyvning, og forbliver betragtet som det bedste jagerfly i tjeneste i Grækenland, men også i Indien. af piloterne selv, i det mindste indtil ankomsten af ​​hans udpegede efterfølger, den Rafale.

Årsagerne til succesen med Mirage 2000

Mindre end 15 meter lang med et vingefang på 10 meter stolede den franske jager på en fremragende ny turbojetmotor fra SNECMA, M53, der udviklede 6,8 tons tørtryk og næsten 10 tons med efterbrænder til en masse på kun 7 kg tom .

Denne motor tilbyder flyet en bemærkelsesværdig ydelse, med en maksimal hastighed på Mach 2.2 i stor højde og Mach 1,2 i lav højde, men også hvad angår klatrehastighed med mere end 18 m/minut i havniveau.

Derudover giver dens deltavinge den fremragende løft og manøvredygtighed, især ved medium og høj hastighed. Og hvis dens indbyggede elektronik tog længere tid end flyskroget at nå modenhed, var Mirage 2000 ikke desto mindre på niveau med F-16 på dette område fra slutningen af ​​80'erne, især da den kunne stole på ny ammunition, også meget effektivt, såsom MICA luft-luft missilet.

Ud over at dens ydeevne gør det muligt for den at konkurrere med størstedelen af ​​moderne kampfly, inklusive nogle meget tungere og dyrere, Mirage 2000 forberedte jorden perfekt til Rafale. Således har Egypten, men også Qatar, Indien, Grækenland og De Forenede Arabiske Emirater valgt Dassault Aviations flagskib til at tage over fra deres tapre 2000.

Men hvis Rafale er opfordret til at erstatte Mirage 2000 inden for disse luftstyrker, men dette betyder ikke slutningen på spillet for det franske enmotorede fly. Det ser faktisk ud til, at der er betydelig international efterspørgsel efter at anskaffe brugte fly, især til flåderne i De Forenede Arabiske Emirater, men også i Qatar.

En tiltrækningskraft, der stadig lever, selv i dag

således, Marokko planlægger at udstyre sig selv med omkring tredive Emirati Mirage 2000-9, mens nyere oplysninger nævner det mulige opkøb af Mirage 2000 EDA og DDA fra Qatar Air Force af Indonesien som en overgangsløsning at erstatte dens Su-27 og Su-30, der stadig er i drift, i afventning af stigningen i flådens kraft Rafale.

Hvad angår Grækenland, Indien, Taiwan og Egypten, synes alle at være fast besluttede på det ansætte deres flåde fra 2000 til slutningen af ​​deres potentiale, da flyet stadig viser sig at være effektivt og effektivt, især med hensyn til aflytning og luftoverlegenhedsmissioner.

Rafale Mirage2000 qatar e1625759333293 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly
Qatari Mirage 2000 kunne erhverves af Indonesien som en overgangsløsning i afventning af ankomsten af ​​en ny generation af jagerfly som f. Rafale og KF-21.

Denne enheds åbenlyse tiltrækningskraft på den internationale scene viser, hvis det var nødvendigt, at der faktisk er et betydeligt marked for, hvad der vedrører et enmotors jagerfly med høj ydeevne, men økonomisk i indkøb og drift, ligesom Mirage er. 2000, F-16 eller JAS-39. Det er i øvrigt dette, som flere nyere programmer er på vej mod, som f.eks den sydkoreanske KF-21 Boramae, den tyrkiske TFX eller den indiske Tejas Mk2.

Det fremragende område af Dassault og den franske aeronautiske BITD

Imidlertid har denne niche netop været området for den franske luftfartsindustris ekspertise siden slutningen af ​​50'erne, og ankomsten af ​​Mirage III, et fly, der, med selve indrømmelse af amerikanske analytikere på det tidspunkt, tilbød ydeevne sammenlignelig med amerikanske enheder, som ofte er meget tungere og dyrere.

Det er desuden denne observation, der skubbede det amerikanske luftvåben til at give efter for Fighter Mafia for at designe F-16, hvor dets generaler uden tøven favoriserede F-15 og F-111 i de tidlige 70'ere.

Men hverken Rafale, som udvikler sig i kategorien mellemstore jagerfly som F/A-18 og Typhoon, og heller ikke dens efterfølger, NGF, der er et resultat af det hypotetiske FCAS-program, som vil udvikle sig uden den mindste tvivl i kategorien tunge jagerfly (over 30 tons), hvis vi vurderer det ud fra dets dimensioner og ambitioner, tilbyder ethvert svar på dette marked.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

  1. […] Den 10. marts 1978 lettede prototypen af ​​Mirage 2000 for første gang. Flyet var beregnet til at erstatte luftvåbnets Mirage III/V og IV og var en ubestridelig succes, både set fra et synspunkt kommercielt med 601 producerede fly, hvoraf halvdelen var dedikeret til eksport til 8 internationale luftstyrker, men også fra et teknologisk og operationelt synspunkt, hvor "2000" var det første fly til at kombinere ydeevnen fra Delta-vingen, hvilket gjorde succesen af Mirage III, og kombinationen af ​​elektriske flyvekontroller og avancerede high-lift enheder, der tilbyder meget betydelig ydeevne til dette enmotorede fly, som af mange anses for at være den eneste konkurrent til den berømte amerikanske F-16. Faktum er, at Mirage 2000, ligesom det amerikanske fly, stadig i dag repræsenterer mange væbnede styrkers væbnede knytnæve næsten 45 år efter dets første flyvning, og det anses fortsat for at være det bedste jagerfly i tjeneste i Grækenland, men også i Indien. piloterne selv, i det mindste indtil ankomsten af ​​hans udpegede efterfølger, den Rafale. Mindre end 15 meter lang og 10 meter bred stolede det franske jagerfly på en fremragende ny turbojet fra SNECMA, M53, der udviklede 6,8 tons tørtryk og næsten 10 tons med efterbrænder, til en masse på kun 7600 kg tomt, hvilket gav flyet meget høj ydeevne, med en maksimal hastighed på Mach 2.2 i stor højde og Mach 1,2 i lav højde, men også hvad angår opstigningshastighed med mere end 18.000 m/min ved havoverfladen.Derudover gav dens deltavinge den fremragende løft og stor manøvredygtighed, især ved mellem og høj hastighed, og hvis dens indbyggede elektronik tog længere tid at opnå den ønskede ydeevne, var Mirage 2000 på niveau med F-16 på dette område fra slutningen af ​​80'erne, især da den kunne stole på ny ammunition, der også var meget effektiv, såsom MICA luft-til-luft missilet. LÆS MERE. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler