Den sydkoreanske flåde påtager sig en udvidet strategisk rolle i forhold til den nordkoreanske nukleare trussel

Stillet over for ankomsten af ​​nye nordkoreanske atomvektorer udstyrer den sydkoreanske flåde sig selv med førsteangrebskapaciteter mod land for fuldt ud at indtage sin plads i den 3-akse doktrin, der sikrer strategisk balance mod Pyongyang.

Indtil slutningen af ​​2010'erne var truslen fra Nordkoreas strategiske systemer i det væsentlige sammensat af overflade-til-overflade ballistiske missiler med nuklear kapacitet, med kortdistancesystemer fra SCUD-familien, derefter, fra begyndelsen af ​​2000'erne, fremtræden af ​​rent nationale fakturasystemer, som f.eks Hwasong-7 eller Nodong-1 mellemdistance ballistisk missil.

Fra anden halvdel af 2010'erne er nye højtydende indfødte systemer blevet testet af Pyongyang, om semi-ballistiske ballistiske missiler som KN-17, interkontinentale missiler som Hwasong-14 og endda medium skiftende ballistiske missiler og missiler med KN-23 hypersoniske svæveflySamt nye krydsermissilmodeller.

Samtidig påtog den nordkoreanske flåde sig til at udruste meden ny klasse af ubåd, der stammer fra den sovjetiske Romeo-klasse og betegnet Sinpo-klassen, der er i stand til at implementere ballistiske missiler med en ændring af medium SLBM, hvilket udgør en ny trussel mod sin nabo, og frem for alt til at underminere "3-akse"-doktrinen implementeret af Seoul.

For at imødegå den nukleare trussel fra Pyongyang har de sydkoreanske væbnede styrker udviklet en doktrin, der er i stand til at begrænse den, struktureret omkring tre komplementære komponenter: brugen af ​​forebyggende angreb mod Sydkoreas nukleare anlæg og kapaciteter. Nord, så snart truslen atomangreb anses for nært forestående, aflytning af nukleare vektorer takket være et stort netværk af detektions- og aflytningssystemer med anti-ballistisk kapacitet og et sæt massive konventionelle angreb for at halshugge modstanderens kommando, kommunikation og logistik.

I denne sammenhæng har fremkomsten af ​​nye trusler, især nordkoreanske ubåde, der er i stand til at implementere ballistiske våben, som er i stand til at implementere atomvåben, naturligt nok transformeret truslens topologi, som den dybtgående transformation, der påvirker den sydkoreanske flåde, især ved at give den en ny rolle i "3-akse"-doktrinen.

Den sydkoreanske flåde har anskaffet skibe udstyret med anti-ballistiske missiler for at fortætte landets anti-missil skjold
Lancering af destroyeren Jeongjo le Grand i juli 2022, første skib i anden batch af KDX-programmet, udstyret med anti-ballistiske kapaciteter med SM-3 Block1B missilet og SPY-1D(v) radaren

For at opnå dette har den sydkoreanske flåde påbegyndt en stor indsats for at erhverve en stor flåde af autonome systemer, herunder overflade- og undervandsflådedroner samt luftdroner.

Således, hvis autonome systemer i dag, såsom ASWUUV-undervands-anti-ubådskrigsdronen, der er blevet udviklet siden 2017, kun repræsenterer 1 % af udstyret tilpasset af landets flåde, er det nu annoncerede mål at nå 9 % i 2025, næsten 30 % inden 2030 og et endeligt mål på omkring 45 % i begyndelsen af ​​2040'erne.

Deres funktion bliver netop at holde nordkoreanske flådekapaciteter under permanent kontrol, og i særdeleshed at kunne spore og derfor med kort varsel ødelægge skibe og ubåde udstyret med atomvåbendygtige systemer, hvilket er ubåde bevæbnet med SLBM-missiler eller korvetter og fregatter, der potentielt er udstyret med krydsermissiler, og dermed opfylder de første aspekter af doktrinen. Men den sydkoreanske flådes rolle vil ikke stoppe der.

Faktisk vil den snart modtage, i løbet af det kommende år, den første af tre destroyere af Jeongjo den Store-klassen, en udvikling af den store antiluftskyts destroyer af Sejong den Store-klassen, specielt designet til at opfylde den anden del af " 3 akser” doktrin.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Forsvarsanalyse | Amfibisk overfald

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler