Hvilken militær hjælp kan Frankrig objektivt yde Ukraine?

Siden starten på den russiske aggression mod Ukraine har Frankrig støttet Kiev på det politiske, økonomiske og militære område. Men i flere måneder har denne militære bistand regelmæssigt været anfægtet, hvad enten den er i Frankrig, men også i Europa, idet den af ​​dens modstandere vurderet som utilstrækkelig, især i forhold til den bistand, der ydes af andre europæiske lande. Det er rigtigt, at Paris har været diskret med hensyn til den bevilgede bistand, og på flere områder, stort set bagud sammenlignet med andre europæiske nationer, herunder lande, der er meget mindre rige, end Frankrig kan være. Ved flere lejligheder blev der udgivet udtalelser i de store nationale dagblade, her for at opfordre til levering af Leclerc-tanks, der for at øge militærhjælpen til 4 milliarder euro, netop baseret på denne tilsyneladende svaghed i fransk bistand til 'Ukraine. Ud over disse appeller, der i det væsentlige bygger på en følelsesmæssig reaktion på den ukrainske nød, er det nødvendigt at definere både målene for denne støtte, men også de begrænsninger, der gælder for den, for at frembringe en doktrin, der objektivt kan ramme denne militære bistand. på en optimeret måde.

Hvorfor skulle Frankrig hjælpe Ukraine militært?

Hvis fransk støtte til Ukraine ved første øjekast synes betinget af humanitære og folkeretlige hensyn, viser det sig, at Frankrig ligesom sine naboer har mange helt objektive grunde til aktivt at støtte Kiev militært for at tillade en ukrainsk sejr mod russeren. hære.

Først og fremmest, selvom det kun sjældent bliver behandlet, er det et spørgsmål om at underminere Moskvas militære redskaber så meget som muligt og dermed med tiden reducere dets generende kapacitet i Europa, men også i Mellemøsten, i Kaukasus og i Afrika. det vil sige alle friktionens teatre med de regulære eller ikke-regulære styrker i Kremls tjeneste. Dette mål dukkede først op, da det blev klart, at de ukrainske hære faktisk var i stand til at modstå den russiske militære damptromle, men også at påføre den alvorlige tab. Og faktisk ser det ud til, at de russiske hære har lidt frygtelig nedslidning siden konfliktens begyndelse, med mellem 30.000 og 60.000 dræbte, mindst lige så mange sårede og tabet af et meget stort antal materialer, herunder 1200 kampvogne. , altså halvdelen af ​​den russiske flåde forud for denne krig. Faktisk gør militærstøtte til Ukraine det muligt på en direkte og væsentlig måde at udhule det russiske militære værktøj alvorligt, og ifølge den nuværende dynamik er det mere end sandsynligt, at hærene og landets forsvarsindustri bliver nødt til at gøre meget store anstrengelser i 10 til 15 år, om ikke andet for at håbe på at vende tilbage til det niveau, de havde før konfliktens begyndelse, en periode, hvor den russiske trussel vil blive betydeligt mindsket, selvom alle de europæiske lande udvikler deres hære og deres modstandskraft kapaciteter.

T 72B3M Ukraine e1646929576549 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Artilleri
siden begyndelsen af ​​konflikten har de russiske hære mistet halvdelen af ​​deres flåde af moderne tunge kampvogne, hvilket permanent underminerer deres konventionelle operationelle kapaciteter

På den anden side vil de ukrainske militære succeser mod en af ​​de mest magtfulde hære på planeten, hvis de først og fremmest er baseret på de ukrainske soldaters mod, beslutsomhed og intelligens, kun have været mulige med hjælp fra vesterlændinge, og de leverede materialer. Faktisk formidler denne vestlige støtte to perfekt hørbare budskaber på den internationale scene, hvis indflydelse vil være afgørende i udviklingen af ​​global geopolitik: beslutsomheden og enhed af vestlige hovedstæder, herunder i lyset af de inducerede virkninger af mere ubehagelige, især fra et økonomisk synspunkt, såvel som effektiviteten af ​​vestligt militærudstyr. Fordi hvis heltene i denne krig er de ukrainske soldater, var symbolerne, hvad angår dem, ofte våben, der blev overført til Ukraine, som det var tilfældet med panserværnsmissilerne Javelin og MLAW og dronen TB2 Bayraktar på tidspunktet for offensiv på Kyiv og Kharkiv, Caesar, Himars og Pzh2000 artillerisystemer under efterårets modoffensiv, og antiluftskytssystemer som IRIS-T SLM og NASAMS i lyset af blitz.

Hver gang spillede ankomsten af ​​dette udstyr leveret af USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og mange andre en afgørende rolle på jorden. Denne demonstration af vestlig magt, både hvad angår den politiske bloks soliditet og ydeevnen af ​​dens våbensystemer, vil utvivlsomt spille en modererende rolle i lyset af ambitionerne fra mange potentater over hele verden i de kommende år, herunder de som kunne blive fristet af nuklear eventyrisme. Denne ændring i billedet af vestblokken, og dermed Frankrig, er så meget desto mere kritisk, da sidstnævnte i vid udstrækning havde lidt under det amerikanske og britiske eventyr i Irak, men også under den ynkelige håndtering af de syriske og libyske kriser. den katastrofale tilbagetrækning fra Afghanistan.

Hvilke begrænsninger gælder for fransk militærhjælp til Ukraine?


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler