Kinas chikane af Taiwan er eskaleret dramatisk

I 3 år er magtdemonstrationer fra Beijings side over for sin taiwanske nabo blevet almindelige, især når det har involveret prangende at vise de kinesiske myndigheders utilfredshed med hensyn til visse taiwanske initiativer eller USA, som f.eks. militært udstyr eller besøg af amerikanske embedsmænd. Men i 6 måneder nu er tingene blevet betydeligt spændte mellem Taipei og Beijing, og chikaneringen af ​​Taiwan er steget kraftigt i intensitet og regelmæssighed. Denne 7. november markerer en ny fase i denne stigning i spændingerne, idet People's Liberation Army har indsat ikke mindre end 63 kampfly i og omkring Taiwan, samt 4 krigsskibe. Således krydsede 24 J-16 jagerbombefly få kilometer over Taiwanpassets adskillelseslinje, der indtil nu blev betragtet som en de facto luftgrænse mellem de to lande.

Denne indsættelse af styrke er ikke en isoleret handling, da i løbet af de sidste 3 måneder, Beijing har i gennemsnit indsat 18 kampfly og 4 skibe dagligt til Taiwans forsvarszone., med toppe af aktivitet ved hver ny top af spænding med USA, kun den 31. oktober har der ikke været nogen aktivitet siden den 15. august. Frem for alt er det i modsætning til tidligere ikke baseret på en amerikansk eller taiwansk beslutning eller initiativ, som det var tilfældet i maj og begyndelsen af ​​august efter senatorernes besøg derefter præsidenten for Repræsentanternes Hus på den selvstyrende ø. Det skal bemærkes, at dagen før, den 6. november, også var genstand for intens aktivitet med 46 kinesiske fly og 4 skibe i den taiwanske detektionszone, inklusive 8 J-16 jagerbombefly samt 2 Su-30 af samme skabelon , 4 J-11 tunge jagerfly, et JH-7 bombefly samt 3 tunge rekognosceringsdroner, en KJ-500 Awacs og 2 Y-8 maritime patruljefly, alle undtagen KJ-500, der direkte har krydset skillelinjen for Taiwan passere. noget, der først skete i begyndelsen af ​​august og Nancy Pelosis besøg.

7. november Taiwan PLA Militær magtbalance | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Den 7. november 22. blev 63 kampfly, inklusive 24 J-16'ere indsat af Beijing over Taiwanstrædets adskillelseslinje

Denne kinesiske chikane har åbenbart et kommunikationsmål og en demonstration af styrker, Beijing demonstrerer sin evne til at understøtte relativt intens luft- og flådeaktivitet over tid. Det tvinger også de taiwanske hære til at reagere, ved at opsende sit eget jagerfly for at modsætte sig kinesiske angreb, men også ved at indsætte sine egne skibe og aktivere sit luftforsvar, om ikke andet for at følge fly- og skibemodstandernes baner. Ved at gøre det tvinger Beijing Taiwan til at forbruge potentialet i sit jagerfly, der består af væsentligt færre enheder end PLA, med 300 moderne jagerfly mod mere end 1400 for Kina, som også ofte består af ældre enheder, såsom dets 27. F-5E'er, der stammer fra 70'erne, eller dets 46 Mirage 2000'er og 110 F-16 C/D'er anskaffet i 90'erne. Det samme gælder aktiveringen af ​​luftforsvar, der gør det muligt for kinesiske fly at indsamle værdifuld informationselektronik om placeringen og arten af Disse.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Rapport de force militaire | Analyses Défense | Aviation de chasse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler