Efter Slovakiet vender Bulgarien og Rumænien sig også til F-16

Hvis USA og Lockheed-Martin har opnået mange kommercielle succeser i Europa og rundt om i verden de seneste år med F-35, mens Østrig, Tjekkiet og Spanien er klar til at slutte sig til de 10 lande, som europæerne allerede har bestilt flyet eller indledt eksklusive officielle forhandlinger med USA om dette emne, fortsætter et andet amerikansk fly, designet i begyndelsen af ​​70'erne, med at blive eksporteret med succes: F-16, også bygget af Lockheed-Martin. Siden 2018 er det amerikanske enmotorede jagerfly således blevet opkøbt af Marokko, Slovakiet og Taiwan efter den seneste F-16V Block 70/72-standard udstyret med især en EASA-radar, mens flere lande, herunder Grækenland, har påtaget sig at modernisere deres flåder til denne standard ved at anskaffe opgraderingssæt. I de seneste dage var det Bulgariens tur til at meddele, at det havde til hensigt at bestille F-16V'ere til at erstatte dets MIG-29'ere, mens Rumænien annoncerede købet af 32 brugte F-16'er fra Norge. beregnet til at udvikle sig sammen med 14 fly erhvervet fra USA i 2012, for at trække deres sidste MIG-21 ud af drift.

For Sofias vedkommende afslutter denne meddelelse en kontroversiel proces, der blev indledt i 2013, da landet indledte konsultationer for at erhverve brugte F-16 fra flere historiske operatører af det amerikanske fly, såsom Belgien og Holland. I 2016 overvandt politisk ustabilitet i landet imidlertid denne proces, og der blev indledt nye forhandlinger med andre partnere, herunder et forsøg på at erhverve Typhoon og brugte F-16'ere, men også den svenske Gripen. I 2017 fortsatte forhandlingerne omkring den svenske Gripen, mens Boeing foreslog sit Super-Hornet, og det bulgarske parlament godkendte et budget på €1,3 milliarder til at finansiere anskaffelsen af ​​kampfly til erstatning for dens Mig-29, men også nye flådepatruljebåde.

mig 29 Bulgariens forsvarsanalyse | Jagerfly | Bulgarien
det bulgarske luftvåben justerer stadig et dusin Mig-29 og 7 Su-25

Til sidst, i 2018, annoncerede Sofia sin beslutning om at erhverve 8 F-16V'er fra Washington, hvilket afsluttede alle yderligere forhandlinger. Dette var dog ikke slutningen på denne rebound-fil, Bulgariens præsident Rumen Radev, der selv var tidligere jagerpilot, nedlagde veto mod anskaffelsen af ​​de 8 F-16'er i juli 2019, at dømme budgetrammen for stor for landet, hvis BNP toppede med 57 milliarder dollars. Nogle måneder senere, denne forsøgte at komme tættere på den sydkoreanske KAI for at erhverve den lette jagerfly FA-50 Golden Eagle i stedet for F-16, enheden er 3 gange billigere at købe end den amerikanske jagerfly. Til sidst, den 3. november, stillet over for genopbygningen af ​​truslen i Østeuropa, blev de bulgarske politiske uenigheder slettet, og parlamentet godkendte med et overvældende flertal (162 stemmer for, 49 imod og 11 undlod at stemme) rækkefølgen på 8 F-16V , med ammunition og reservedele, for et samlet beløb på 1,3 milliarder dollar, flyet skal leveres fra 2027.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Bulgarien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW