Kina har angiveligt fordoblet produktionen af ​​jagerfly i løbet af det seneste år

Mellem 2014 og 2017 lancerede kinesiske skibsværfter i fællesskab 6 destroyere samt omkring ti fregatter og omkring femten korvetter. Denne produktion af moderne skibe blev allerede dengang opfattet som en stor indsats fra Beijings side for at modernisere og styrke sin flåde. Alene for 2021 blev ikke mindre end 7 destroyere og 2 fregatter søsat af kinesiske skibsværfter, sammen med et nyt hangarskib og mange andre skibe, alle betragtet som perfekt moderne og meget veludstyrede og bevæbnede. For at støtte udvidelsen af ​​den kinesiske flåde har Beijing også oprettet 3 moderne trænings-, trænings- og simuleringscentre, et pr. flåde, til at træne, træne og kvalificere besætninger samtidig med leveringen af ​​nye skibe. Faktisk er fremkomsten af ​​People's Liberation Army Navy blevet den synlige markør for den meget hurtige modernisering og udvidelse af de kinesiske væbnede styrker, mens Beijing i 2019 forbød udsendelse af information, især på sociale medier, om landets væbnede styrker og forsvarsindustrien.

Det lykkedes dog informerede observatører at følge de andre kinesiske væbnede styrkers fremgang, især med hensyn til luftstyrkerne. Baseret på observation af serienumre og registreringer af fotos af kampfly offentliggjort på sociale netværk og i kinesiske presseartikler, opstod der en konsensus om den årlige produktion af kinesiske kampfly, med omkring 80 nye kampfly leveret til den kinesiske luft og flådestyrker hvert år, inklusive 20 til 30 20. generation J-5'ere. På Zhuhai 2022 Airshowet, der blev afholdt i begyndelsen af ​​november, blev det klart, at produktionen af ​​kinesiske jagerfly var steget markant i de seneste måneder. Således, hvor flåden af ​​J-20'ere for et år siden blev anslået til omkring 150 enheder, ser det nu ud til, at den ville nå op på mellem 220 og 260 fly, på grundlag af observationen af ​​registreringen, der attesterer, at produktionen af ​​det tredje parti af enheder ville være godt i gang, med en produktion på et år af 70 til 80 nye enheder, dvs. mindst det dobbelte af produktionshastigheden, der er observeret indtil da.

D16 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Afledt af Su-30, har J-16 fuldstændig fornyet og meget mere moderne flyelektronik end sin russiske pendant, samt nye motorer for større autonomi og øget ydeevne.

J-20-produktionen er ikke den eneste, der ser ud til at være steget i de seneste måneder. Antallet af J-16 general-purpose tunge jagerfly ser således også ud til at være steget markant i løbet af det seneste år, mens der også er observeret mange nye enmotorede J-10C og carrier-bårne J-15. I alt ser det ud til, at den årlige produktion af kampfly i kinesiske industrier er fordoblet på et år, for at nå op på og endda sandsynligvis overstige 150 fly om året, dvs. en produktionshastighed, der stort set svarer til den, der støttes af luftfartsselskaber vedrørende F-35. , F-15EX og F/A-18E/F beregnet til de amerikanske væbnede styrker.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler