Jakarta frigiver $3,9 milliarder til en ny tranche på Rafale og brugte Mirage 2000'erne

Det er klart, at de indonesiske myndigheder virker overbevist af de franske kampfly! Efter i februar 2022 at have underskrevet en hensigtserklæring om at bestille 42 fly Rafale til Dassault Aviation, efter at have betalt, i september, den første rate for 6 af disse enheder, Jakarta har netop fået en kreditramme på 3,9 milliarder dollars fra finansministeriet til at erhverve et andet parti af Rafale, mellem 12 og 18 fly, samt de 12 Qatari Mirage 2000 EDA og DDA som en mellemløsning i afventning af ankomsten af ​​mere moderne fly. Dette er naturligvis fremragende nyheder for den franske luftfarts- og forsvarsindustri, som ikke kun ser ordrebogen for Rafale udvide endnu en gang, men som også vil nyde godt af vedligeholdelseskontrakter for Mirage 2000-flåden, også et meget effektivt fly til at opfylde Indonesiens specifikke behov, især med hensyn til luftforsvar og aflytning.

Men denne beslutning, som kan synes selvindlysende siden Jakarta havde allerede forpligtet sig til at bestille 42 fly fra Dassault, markerer faktisk en dybtgående holdningsændring hos de indonesiske myndigheder, som i løbet af de seneste 15 år frem for alt havde udvist mangel på beslutsomhed og konsekvens i udførelsen af ​​deres forhandlinger på dette område. Vi husker selvfølgelig episoden af ​​de 11 Su-35'ere, som skulle erstatte de indonesiske Su-27'er og Su-30'ere, og som gik tabt i endeløse forhandlinger mellem Jakarta og Moskva om betalingsbetingelserne, for i sidste ende at være rent og ganske enkelt annulleret, efter at den amerikanske CAATSA-lovgivning trådte i kraft. Men dette var også tilfældet med den indonesiske deltagelse i KF-21 Boramae-programmet med Sydkorea, hvor Jakarta systematisk havde glemt at betale sin partner, hvilket endda for en tid førte til tilbagevenden af ​​de hundrede indonesiske ingeniører, der deltog i programmet i Sydkorea. Desuden ser det ud til, at problemet stadig ikke er fuldt løst, da Indonesien ville stadig skylde Seoul 550 millioner dollars om deres deltagelse i dette program.

f Forsvarsanalyse | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Forhandlinger mellem Jakarta og Washington omkring salget af 36 F-15EX for 13,9 milliarder dollar synes komplicerede, efter Boeings egen indrømmelse

Endnu for nylig var det amerikanernes tur til at konfrontere indonesiske forhandlingsmetoder om dette emne. Mens Jakarta formaliserede rækkefølgen på 42 Rafale i februar, en anden ordre, denne gang til 36 amerikanske F-15EX, blev også annonceret som "autoriseret", for et beløb på 13 mia. Siden da ser forhandlingerne med Boeing dog ud til at gå i stå og følge en bane, der minder om den russiske Su-35. Faktisk, hvis Foreign Military Sales i september godkendte salget af 36 fly i Jakarta for 13,9 milliarder dollars, har den amerikanske producent for nylig udstedt alvorlige forbehold med hensyn til de indonesiske myndigheders kapacitet til at finansiere et sådant program. Det ser ud til, at Jakarta, som det var tilfældet med Rusland under Su-35'erne, tilbød Washington at betale en del af de 13 milliarder dollars i indonesisk eksport, sandsynligvis i palmeolie og andre råmaterialer, hvilket naturligvis ikke falder i smag hos amerikanske myndigheder.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler