Stillet over for den iranske ballistiske hypersoniske trussel accelererer Israel udviklingen af ​​Arrow-4

Det israelske Arrow-2000 anti-ballistiske system, der blev taget i brug i begyndelsen af ​​2'erne, blev designet til at imødegå den voksende trussel fra udviklingen i Iran af nye mellemdistance ballistiske missiler, der er i stand til at nå staten Israel. Den kan detektere ballistiske mål op til 500 km væk og opsnappe dem i en maksimal afstand på 100 km og en højde på mindre end 50 km. Stillet over for ibrugtagningen af ​​iranske ballistiske missiler med længere rækkevidde i begyndelsen af ​​2010'erne besluttede Tel-Aviv at udvikle en anti-ballistisk kapacitet, der supplerer den af ​​Arrow-2, Arrow-3, der tillader opsnapning af exo-atmosfæriske mål, op til en afstand på 2.400 km, takket være teknologien fra kinetiske bedragere, der også anvendes af SM3-missilet på den amerikanske flådes AEGIS-system, samt den amerikanske hærs THAAD-system. Det nye system gik live i 2017 og modtog en bred amerikansk budget- og teknologistøtte.

Men ligesom de amerikanske Patriot PAC-3 og THAAD-systemer har Arrow-2/Arrow-3-parret i øjeblikket svært ved at opsnappe nye typer ballistiske missiler, der kombinerer en semi-ballistisk bane og manøvreringsevner, kapaciteter, som det ser ud til, at Iran handler om. at erhverve, efter Rusland, Kina og Nordkorea. I februar 2022 annoncerede den israelske premierminister Benni Gantz derfor starten på designarbejdet på en efterfølger til Arrow-2, betegnet Arrow-4, der netop havde til hensigt at imødegå denne type nye trusler, som han uanset om hypersoniske missiler med lav bane eller udstyret med hypersoniske svævefly, der er i stand til at manøvrere indtil anslag for at modarbejde fjendens anti-missilforsvar, med det formål at bringe denne nye anti-ballistiske kapacitet i brug inden udgangen af ​​det nuværende årti.

Iran hypersoniske forsvarsanalyser | Hypersoniske våben og missiler | Missilforsvar
I sidste uge meddelte Iran, at det nu har et ballistisk missil, der er i stand til endo- og exo-atmosfæriske hypersoniske manøvrer.

De udtalelser afgivet i sidste uge Amir Ali Hajizadeh, leder af den luftfartsafdeling af den iranske revolutionsgarde, fik naturligvis de israelske myndigheder til at fremskynde udviklingen af ​​dette nye system. Faktisk ville Iran ifølge Amir Ali Hajizadeh nu have et hypersonisk missil, der er i stand til at udvikle sig ind og ud af atmosfæren, hvilket under alle omstændigheder direkte kan true Israel ved at udklasse antimissil- og antiluftskytsskjoldet. af Arrow 2 og 3 systemerne, samt David Sling mellem- og langdistance antiluftskytssystemet og Iron Dome kortdistancesystemet. Og selvfølgelig tager Jerusalem disse udtalelser meget alvorligt, siden ifølge en artikel udgivet af det amerikanske site Breaking Defense, har de israelske myndigheder, ligesom missilforsvarsdirektoratet i forsvarsministeriet, forpligtet sig til at fremskynde udviklingen af ​​Arrow-4, og dette i allerede 2 måneder, uden at man præcist ved, hvad den nye tidsplan ville være.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Anti-missil forsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler