Krigen i Ukraine forstyrrede russisk militærprogrammering

Siden 2012, Vladimir Putins tilbagevenden til Kreml og Sergej Shoigus ankomst til forsvarsministeriet, har russisk militærprogrammering, organiseret gennem flerårige programmer kaldet GPV, været kernen i bestræbelserne på at genopbygge Moskvas hære . Den sidste GPV, der startede i 2017, var at give de russiske hære mulighed for at konsolidere deres digitale og teknologiske overtag over deres potentielle modstandere med et årligt budget på 2.000 milliarder rubler, dvs. 30 milliarder euro afsat hvert år til anskaffelse af nyt udstyr og modernisering af udstyr i drift. Således meddelte Sergei Choigou, for knapt mere end et år siden, under den traditionelle evaluering af fremskridtene på dette område, at fra nu af, de russiske hære havde mere end 70% "moderne" udstyr. Kendsgerningerne i Ukraine har dog i høj grad nuanceret den russiske ministers bemærkninger.

Faktisk på baggrund af visuelt bekræftet ødelæggelse af russisk udstyr siden starten af ​​den særlige militæroperation i Ukraine, ser det ud til, at halvdelen af ​​kampvognene, der blev ødelagt, beskadiget eller erobret, var ikke-moderniserede sovjetiske modeller, såsom T-72A/B/B-Obr1989, T-80BV eller de forskellige tabte T-62/64. Det samme gælder pansrede infanteri-kampkøretøjer, hvor 80% af tabene er repræsenteret af umoderniserede BMP-1 eller 2, eller artillerisystemer, for hvilke 90% af de tabte systemer blev arvet fra sovjettiden. Faktisk er satsen på 70% af moderne udstyr faktisk observeret, i tabene, kun for fly, skibe og antiluftskyts forsvar og elektroniske krigsførelsessystemer. Hvorom alting er, i lyset af de frygtelige tab, der i vid udstrækning har svækket de russiske hæres kapaciteter, Kreml meddelte i begyndelsen af ​​november, at det havde ophævet den nuværende GPV, samt det forberedende arbejde til den næste GPV, at tage direkte kontrol over den russiske industrielle forsvarsindsats og at koncentrere investeringerne mod økonomisk, effektivt og hurtigt produceret udstyr i et forsøg på at imødegå udfordringen fra veststøttede ukrainske hære .

tab af russiske kampvogne analyserer forsvar | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Kun halvdelen af ​​de dokumenterede russiske kampvogne, der er tabt i kamp, ​​vedrører "moderne" pansrede køretøjer i betydningen russisk klassificering, langt fra de 70%+, der blev annonceret for et par måneder siden af ​​Sergei Shoigu

Kremls beslutning, der desuden er fremskyndet, da den skulle træde i kraft inden den 14. november, giver mening i lyset af situationen. Mens de fleste af de russiske elitetropper blev forskudt i løbet af de første måneder af kampen, agter Moskva nu at stole på en defensiv strategi, der samtidig er baseret på opførelsen af ​​et stort netværk af befæstninger for at blokere den ukrainske fremrykning, og på massen som følge af nuværende og fremtidige mobiliseringsbestræbelser at bevæbne disse forsvar. Russiske soldater kan dog på grund af hurtig træning og mangel på tidligere militær erfaring ikke effektivt bruge moderne og højteknologiske våben, især da disse materialer ikke tidligere har skinnet med deres effektivitet, selv i hænderne på behørigt uddannede soldater. Desuden kæmper den russiske forsvarsindustri, der er udsat for vestlige sanktioner, for at producere dette moderne udstyr, hvorimod den til en lavere pris er i stand til igen at producere udstyr fra 70'erne og 80'erne, mindre effektivt, men enklere, og uden importerede komponenter.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler