På trods af den særlige investeringsfond fortsætter de tyske hære med at svækkes

Få dage efter starten på den russiske offensiv mod Ukraine og et inderligt Linkedin-indlæg fra Bundeswehrs stabschef, general Alfons Mais, om de tyske hæres forfaldstilstand, overraskede den nye tyske kansler, Olaf Scholz, alle hans medlemmer. publikum, i Forbundsdagen og overalt i Europa, ved at annoncere en plan om at remobilisere og genopbygge de tyske hæres militære kapaciteter for blive den første konventionelle hær i Europa, ved hurtigt at øge forsvarsbudgettet til mere end 2 % af BNP, altså mere end 75 mia. euro, og ved at skabe en særlig investeringsfond med 100 mia. euro til at kompensere for de største kortsigtede fiaskoer. Men efter militærets, oppositionens parlamentsmedlemmer og også visse medlemmer af regeringskoalitionen på tværs af Rhinen, Bundeswehrs situation er fortsat med at forværres siden denne meddelelse, og virkningerne af den særlige fond er langsomme at mærke, som den er bundet i utallige voldgiftssager og politisk-administrative forsinkelser.

Det er under alle omstændigheder, hvad der fordømmer næstformanden for Unionens parlamentariske gruppe, stedfortræderen Johann Wadephul (CDU), som ikke stopper med at kritisere Christine Lambrecht, den tyske forsvarsminister, og tilføjer, at " Der mangler vilje og ledelse fra ministeriet og Christine Lambrecht. Under hans ansvar bliver Bundeswehr svagere for hver dag, ikke omvendt. Det er en fatal udvikling lige nu". Men kritikken er ikke begrænset til oppositionen, medlemmer af regeringskoalitionen og selv SPD, der ikke tøver med at stille spørgsmålstegn ved den nuværende styring af forsvarsindsatsen. For Sebastian Schäfer, medlem af De Grønne, formand for Budgetudvalget i Forbundsdagen og medlem af udvalget, der fører tilsyn med brugen af ​​den særlige investeringsfond, tager procedurerne for anskaffelse af nye våben alt for lang tid, hvorimod pengene allerede er tilgængelig, men ikke brugt.

Tyskland vil bruge mere end 40 % af de tilgængelige kreditter fra Special Equipment Fund til at erhverve importeret udstyr, såsom den amerikanske F-35A og Ch-47.

Selv inden for SPD, det vigtigste regeringskoalitionsparti, som Olaf Scholz tilhører, dukker der visse kritikpunkter op af regeringens langsommelighed, som for Eva Högl, kommissær for de væbnede styrker, der erklærede, at den nuværende situation ikke kunne vare længe og krævede en hurtig Ændring af retning. Hvad angår tyske industrifolk, har de også for nylig givet udtryk for, især for at kritisere statslig voldgift med hensyn til udstyr, der anses for at være for let at vende mod globale hyldeløsninger, der importeres, uden at involvere nationale kapaciteter, herunder til vedligeholdelse. Det er rigtigt, at til dato, ifølge de allerede afgivne meddelelser, vil mere end 40 af de 100 milliarder euro, der er til rådighed, blive fuldt investeret i USA for køb af F-35A, CH-47 helikoptere og Patriot-missiler, blandt andre, hvilket er lige så meget eller endda mere end den kuvert, der blev stillet til rådighed for tyske virksomheder.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus