En amerikansk senator foreslår at skabe en teknologialliance mellem USA, Frankrig og Canada inspireret af AUKUS

Oprettelsen af ​​AUKUS-alliancen, der samler Australien, Storbritannien og USA for lidt mere end et år siden, skadede forholdet mellem Paris og disse tre lande alvorligt, især fordi det indebar den ensidige annullering af SEA 1000-kontrakten om at designe og bygge 13 ubåde i angrebsklasse solgt af Frankrig i 2015 for at erstatte dem med 8 amerikanske eller britisk fremstillede atomangrebsubåde. Ud over de vanskeligheder, som Canberra stødte på med at organisere overgangen til en sådan flåde, samt de ekstra omkostninger og forsinkelser, som en sådan beslutning medfører, tog det mange måneder, og skiftet af to af de tre statsoverhoveder (den britiske Boris Johnson og australieren Scott Morrison), for igen at normalisere forholdet til Frankrig. Skiftet fra et fremdriftsubådsprogram til et nukleart fremdriftsprogram for Royal Australian Navy fremhævede dog hurtigt de industrielle vanskeligheder, som de 3 lande stødte på med at producere de 8 australske ubåde i god tid. , især da landet har ringe manøvrerum på grund af forældelsen af ​​dens 6 Collins-klasse ubåde.

Stillet over for en kinesisk flåde midt i en eksplosion i kapacitet, der hvert år er vært for mere end 30 førende flådeenheder, hvor amerikanske skibsværfter kun kan levere et dusin, kæmper USA nu for at støtte magtstigningen for nogle af deres allierede, især på ubådsområdet, hvorimod Storbritannien desværre ikke er i stand til at levere en effektiv industriel løsning på dette område. På den anden side, for at reagere på udfordringen fra Kina og dets flåde i Stillehavet, men også for at begrænse moderniseringen af ​​flåden af ​​russiske ubåde i Atlanterhavet og i de arktiske have, forekommer det nu sikkert, for USA , at det er et effektivt alternativ at udstyre nogle af sine allierede med atomdrevne angrebsubåde.

HMCS Corner Brook Victoria klasse Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Canada
Canada har påbegyndt konsultationer for at erstatte de 4 ubåde af Victoria-klassen, der i øjeblikket er i drift

Det er uden tvivl på baggrund af denne observation, at den republikanske senator i Idaho, James Risch, foreslog på Halifax International Security Forum at skabe efter model fra AUKUS-alliancen, en militær og teknologisk alliance, der denne gang samler omkring USA, Frankrig og Canada. Det ville i virkeligheden være en arkitektur, der er strengt identisk med Aukus-alliancen, med USA, en nation, der har teknologien og kapaciteten til at producere atomdrevne angrebsubåde, og et land, der på mellemlang sigt skal erstatte sine flåde af konventionelle ubåde bestående af 4 ubåde af Victoria-klassen. Desuden, hvor Australien spiller en strategisk rolle i at kontrollere det sydlige Stillehav, er Canada både en Atlanterhavs- og Stillehavsaktør, og spiller i kraft af sin position en afgørende rolle i kontrollen af ​​arktiske farvande, uanset om vi kender det foretrukne sted for indsættelse af russisk SSBN'er.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Canada

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler