Er Sydkorea en trussel mod den europæiske forsvarsindustri?

I de senere år er en ny aktør dukket op på den internationale våbeneksportscene. Mens Sydkorea eksporterede mindre end $1 milliard i udstyr i starten af ​​2010'erne, registrerede det i 2021 mere end $10 milliarder i ordrer, og året 2022 ser endnu mere lovende ud, især med en række store kontrakter med Polen, men også andre succeser i Asien, Afrika, Mellemøsten og Europa. Faktum er, at den sydkoreanske forsvarsindustri i dag er blevet en stærk partner, både på den vestlige sfære, herunder mod USA og europæerne, og i den alliancefri sfære, mod europæerne, men også mod Rusland. Den hurtige vækst i den sydkoreanske tilstedeværelse, især på visse nøgleområder for europæiske forsvarsvirksomheder, såsom pansrede køretøjer, artilleri, missilerne og ubåde, truer nu direkte den europæiske eksport, som selv er afhængig af deres eksport for at garantere deres bæredygtighed.

Det skal siges, at det sydkoreanske tilbud med hensyn til våbeneksport ikke mangler noget, der sandsynligvis vil forføre deres potentielle kunder. På den ene side er disse ofte anerkendt som effektive, som det er tilfældet med det nu berømte K9 Thunder selvkørende artillerisystem, i drift siden begyndelsen af ​​2000'erne, og eksporteret til 8 væbnede styrker, herunder 5 medlemmer af NATO (Estland, Finland, Norge, Polen og Tyrkiet i mere end 600 eksemplarer). Direkte konkurrent til den tyske Pzh2000 og den amerikanske M109, K9 tilbyder faktisk præstationer, der ikke har noget at misunde sine to konkurrenter, hvad enten det drejer sig om mobilitet, beskyttelse og ildkraft, takket være en pistol på 155 mm/52 kaliber drevet af en 48- rundt autoloading system, der er i stand til at opretholde en vedvarende skudhastighed på 6-8 skud i minuttet.

k9 tank finland e1669044748865 tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri
Kraftfuld, godt beskyttet og billig, K9 Thunder har allerede vundet over 5 europæiske lande

Det andet nøgleargument, som Seoul fremfører, er intet andet end prisen på dets udstyr, både ved køb og implementering. K9 tilbydes således til en pris på 5 til 6 millioner $, mere end halvdelen af ​​prisen af ​​dens vigtigste vestlige konkurrenter Pzh2000 og M109, og til en pris tæt på prisen for de eksporterede versioner af den russiske 2S19 Msta-s, dog væsentligt mindre effektiv. Det samme gælder for K2 sort kampvogn Panther, som af nogle anses for at være den mest afbalancerede af moderne kampvogne, udbudt til salg for omkring 8 millioner dollars pr. enhed, igen halvt så dyrt som Leopard 2 tyskere og amerikaneren M1A2 Abrams, bestemt tungere og nok bedre beskyttet, men også mindre mobile. Denne aggressivitet med hensyn til priser vedrører ikke kun pansrede køretøjer, Sydkoreanske Dosan Anh Changho ubåde, perfekt moderne skibe på 3700 tons, udbydes til eksport under baren på milliarder dollars, dvs. samme pris som den tyske Type 212CD, dog 30 % lettere og uden et vertikalt missilaffyringssystem, der kan rumme missiler, der krydser og mellem- ændre ballistik.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler