Vil Naval Group vende tilbage til den indiske P75i-ubådskonkurrence?

I 1997 formaliserede New Delhi ordren på 6 konventionelt drevne ubåde fra DCNS Scorpene-modellen, som siden er blevet til Naval Group. Den første undervandsfartøj, INS Kalvari, som vil give sit navn til den kommende klasse, kom i drift i 2017, hvilket tilførte den indiske flåde en betydelig operativ merværdi. I 2014 forpligtede de indiske myndigheder sig til at lancere et nyt program, igen for 6 angrebsubåde, men denne gang udstyret med et aerobt fremdriftssystem, eller AIP for Air Independent Propulsion. Efter en første anmodning om oplysninger i 2014, derefter en anden i 2017, 5 designkontorer blev udvalgt til at deltage i konkurrencen : den tyske TKMS med Type 214, den spanske Navantia med S-80, den sydkoreanske DSME med Dosan Aah Changho, den russiske Rubin med Lada-klassen og den franske flådegruppe med en variation af Barracuda.

Imidlertid bringer kravene i de indiske specifikationer, og især forpligtelsen over for AIP-systemet til at udstyre skibene til allerede at være i drift, TKMS, Navantia, Rubin og Naval Group at kaste håndklædet i ringen, hvilket kun efterlader Sydkoreas Daewoo Shilling og Maritime Service i strid. Da konkurrencesituationen med en enkelt konkurrent var meget utilfredsstillende for New Delhi, annoncerede de indiske myndigheder den næste revision af specifikationerne, for at give andre producenter mulighed for at deltage i konkurrencen, og udsatte grænsen for at afgive tilbud til december 2022. på nuværende tidspunkt var der dog intet, der tydede på, at Naval Group havde til hensigt at deltage i konkurrencen igen, især da ingen Barracuda er under konstruktion, bortset fra de atomdrevne versioner af Suffren-klassen.

INS Kalvari gik i drift i december 2017

Mere en nylig indiskretion over for den indiske presse synes at indikere, at Naval Group, langt fra at have smidt håndklædet i ringen, stadig ville være aktiv i P75i-konkurrencen, til det punkt at hævde visse eksklusive teknologiske argumenter ud over selve programmet. Faktisk har Naval Group ifølge webstedet idrw.org tilbudt Indien en overførsel af teknologi omkring Pump-jet til det indiske atomangreb ubådsprogram, der i øjeblikket er ved at blive designet. Pump-jet (i hovedillustrationen) er en kanalpropel, der udstyrer Le Triomphant-klassens nukleare ballistiske missil-ubåde og den nye klasse af Suffren-atomangrebsubåde, hvilket gør det muligt for skibe at udvikle sig meget hurtigere uden at generere kavitation omkring propellen, og derfor meget mere diskret, også ved høj hastighed.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW