Har fusionen af ​​Tempest- og FX-programmerne overbevist Tyskland om at relancere FCAS?

For et par dage siden bekræftede Dassault Aviation, at forhandlingerne med Airbus DS om emnet industriel deling omkring FCAS-programmet faktisk havde været succesfulde, og at programmet nu var klar til at begynde fase 1B af designet af demonstratoren. Selvom denne meddelelse blev hilst velkommen, som den burde være af Paris, Berlin og Madrid, er den resultatet af en åbenlys opblødning af de tyske holdninger, som pludselig accepterede de røde linjer tegnet af Dassault Aviation, især med hensyn til at styre den første søjle, den, der præcist skal designe NGF-jagerflyet og dets flyvekontroller. Umiddelbart kunne man tro det politisk pres fra de to regeringer, og rustningsagenturer på begge sider af Rhinen, var årsagen til denne udvikling. Men de seneste begivenheder har bragt en anden hypotese frem i lyset, langt fra meningsløs.

Faktisk havde London og Rom i flere måneder gjort en stor indsats for at samle FCAS-programmet og Tempest-jagerflyet under FCAS og NGF med FX-programmet udviklet af Japan. Allerede for nogle måneder siden var der indgået aftaler om det japanske flys thruster, som skulle låne turbojetmotoren udviklet af Rolls-Royce til Tempest, samt andre teknologiske broer mellem de to programmer. Men i de seneste uger er der opstået en ny hypotese, der bliver mere og mere presserende, sammenlægning af de to programmer, hvilket gør den japanske FX og den italiensk-britiske Tempest til den samme enhed. Og mens Paris, Berlin og Madrid annoncerede aftalen, der tillader FCAS at genstarte, annoncerede London, Rom og Tokyo samme dag, at der snart ville blive underskrevet en aftale, muligvis i denne uge, om fusionen af ​​de to programmer FCAS og FX .

FX Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Japanske FX- og FCAS-programmer, der samler Storbritannien og Italien, vil snart fusionere

Men siden den næsten samtidige annoncering af lanceringen af ​​FCAS- og FCAS-programmerne i 2017 er mange stemmer, hvad enten det er inden for Luftwaffe eller Forbundsdagen, blevet rejst til fordel for beklager, at programmet er fælles, eller endda for et nyt partnerskab med Storbritannien og Italien, som det var tilfældet for Tornado og Typhoonsnarere end med Frankrig. Denne hypotese blev systematisk officielt udelukket af de tyske myndigheder, idet Berlin ikke ønskede at bygge sit nye apparat med London efter Brexit, men selv på det højeste niveau i staten blev hypotesen om, at Berlin skiftede til det italiensk-britiske, jævnligt nævnt, hvis FCAS-programmet med Frankrig skulle bryde sammen. Med andre ord, for Berlin var FCAS en perfekt plan B i forhold til FCAS, og tillod tyske virksomheder at være i en stærk position under forhandlinger med deres franske modparter.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW