Russisk antiluftskyts forsvar fanget af ukrainske droner

De to på hinanden følgende angreb udført af ukrainske droner mod to russiske luftbaser med strategiske eller langtrækkende bombefly er blevet kommenteret bredt i medierne. Ud over den åbenlyse succes for ukrainerne, som beskadigede mindst to fly, et Tu-95 strategisk bombefly baseret på Engels-2 og et Tu-22M3 langtrækkende bombefly baseret på Dyagilevo, formåede de også at udføre bemærkelsesværdigt præcise angreb vha. droner omdannet til lokalt fremstillede krydsermissiler, uden at bruge vestlige våbensystemer. Frem for alt viste disse to angreb, som det i dag mod et flybrændstofdepot i Kursk-regionen, grænserne for russisk antiluftskyts forsvar, som ofte før konflikten blev præsenteret som værende så effektive, at hun fuldstændigt kunne lukke landets luftrum.

For at udføre deres strejker udnyttede ukrainerne adskillige svagheder ved den russiske enhed. For det første blev disse udført, ser det ud til, af Tu-141 Strizh rekognosceringsdroner, der er modificeret af ukrainske ingeniører siden 2014. Denne 15 meter lange drone, der vejer 6 tons, er drevet af en Tumansky KR-17A turbojetmotor, der giver 2,5 tons fremdrift, hvilket tillader flyet til at nå en høj subsonisk marchhastighed på omkring 1000 km/t over en afstand på tusinde kilometer. Oprindeligt beregnet til at udføre rekognosceringsoperationer i mellemhøjde, ville de ukrainske Tu-141'ere være blevet modificeret til at kunne følge navigation i lav højde, under 1000 meter mærket, for at udvikle sig under detektionsgulvet i antiluftskytssystemer længe -russere som S-300 og S-400. Rekognosceringsudstyret er i mellemtiden blevet erstattet af en militær ladning af ukendt kraft, som kan estimeres til flere ti kilo sprængstof at dømme efter skaderne.

TU141 Forsvarsanalyse | Strategiske bombefly | Russisk-ukrainsk konflikt
Siden 2014 har ukrainske ingeniører modificeret Tu-141 rekognosceringsdroner til lavhøjde, højhastighedskrydsermissiler.

For at forklare præcisionen af ​​de to ukrainske angreb kan to hypoteser fremsættes. På den ene side kunne Tu-141 udstyres med et GPS-sporingssystem for at ramme faste mål, som det er tilfældet i dag mod Kursk brændstofdepot. Men i tilfældet Engels og Dyagilevo ser det to gange ud til, at missilet ramte tæt på en brændstoflastbil tæt på et fly, hvilket virker meget usandsynligt uden terminalvejledning, for eksempel ved brug af en laserstråle implementeret ved hjælp af en let drone af speciel styrker, der opererer i nærheden, en teknologi, der allerede er implementeret på andre ukrainske missiler, såsom Skif panserværnsmissilet i brug siden 2011. Men den største bedrift ved de ukrainske angreb vil uden tvivl have været at have haft held med at besejre den magtfulde russiske antitank-missil -flyforsvar, at angribe luftbaser med meget høj strategisk værdi flere hundrede kilometer fra grænserne ukrainere, såsom Engels, som er hjemsted for hovedparten af ​​den russiske strategiske bombeflyflåde.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Strategiske bombefly | Russisk-ukrainsk konflikt

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


Tak til Olivier Dujardin for at bidrage til denne artikel.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler