Storbritannien ville ikke have midlerne til sine forsvarsambitioner

De britiske myndigheder har i de seneste måneder demonstreret betydelige forsvarsambitioner, som nogle har betegnet som eksemplariske.Således i september, før Boris Johnsons afgang fra 10 Downing Street. Forsvarsminister Ben Wallace meddelte stolt, at han havde til hensigt at hæve Storbritanniens forsvarsindsats til £100 mia. ved udgangen af ​​årtiet og fastholde det på 3 % af BNP.

Det var i det mindste også nødvendigt at finansiere alle de programmer, som den britiske regering havde lovet, hvad enten det var Tempest-kampflyene, Type 31 og Type 32 fregatter, den nye klasse af ubåde, nukleare Dreadnought-sejlere eller udskiftningen af ​​Puma manøvreringshelikoptere , for ikke at tale om moderniseringen af ​​panserkorpset med det meget omstridte Ajax-program.

Siden Rishi Sunaks ankomst i spidsen for landet, synes en bølge af økonomisk realisme at have skyllet ind over britiske ministerier, herunder forsvarsministeriet, der stadig er i hænderne på Ben Wallace.

For et par uger siden meddelte finansminister Jeremy Hunt således, at London ville respektere sine forpligtelser og fastholde sin forsvarsindsats over 2 % af BNP. (br) Forlad derfor de 3 %, der blev annonceret i september, og med dem er en stor del af de hidtil annoncerede programmer aflyst, reduceret eller i bedste fald udskudt til en ubestemt dato.

Dette er hvordan Type 32 fregatprogrammet, der skulle kompensere for tabet af anti-ubådskapaciteter i Royal Navy's overfladeflåde, vil ikke blive lanceret i flere år, sandsynligvis ikke før udgangen af ​​dette årti. Yderligere A400M strategiske luftløftere forventes af Royal Air Force, er rent og enkelt opgivet.

Med hensyn til Ajax-programmet er det fortsat en gåde, de korrektioner, der er foretaget for at løse vibrations- og støjproblemerne, er indtil nu ikke tilfredsstillende, mens hverken Lockheed-Martin eller det britiske forsvarsministerium ønsker at føre til annulleringen af kontrakten.

London kæmper for at finde finansiering til sine forsvarsambitioner
Ordren på 8 yderligere A400M'er til Royal Air Force er blevet annulleret af London, hvilket vurderer operationen umulig at finansiere i den nuværende kontekst

Under alle omstændigheder er der på tværs af Kanalen et uafhængigt organ beregnet til verifikation af offentlige regnskaber, National Audit Office eller NAO, svarende til Cours de Comptes i Frankrig.

Et konklusionerne i den seneste rapport med hensyn til den budgetmæssige holdbarhed af forsvarsprogrammer iværksat af den britiske regering, viser sig at være særligt alvorlige og uden appel: Det er umuligt, i den nuværende budgetplan, for det britiske forsvarsministerium at finansiere alle de programmer, der er i gang pr. udstyrsplanen for 2022-2032, der svarer til en lov om militær programmering i Frankrig.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Awacs og elektronisk krigsførelse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler