Den amerikanske hær vælger Bell V-280 Valor med tiltrotorer til at erstatte sine Black Hawks

Forøgelse af den taktiske transportkapacitet med 50 %, mens den kører dobbelt så hurtigt og dobbelt så langt som en UH-60 Black-Hawk helikopter, f.eks. de mere end ambitiøse specifikationer af Futur Long Range Assault Aircraft-programmet eller FLRAA, en af ​​søjlerne i Futur Vertical Lift-programmet, der har til formål at erstatte, fra anden halvdel af det nuværende årti, ikke mindre end 4000 roterende vinger i tjeneste i den amerikanske hær, lige fra OH-58 Kiowa rekognosceringen (pensioneret fra tjeneste i 2014) til CH-47 Chinook tunge helikopter, til AH-64 Apache angrebshelikopter og UH-60 Black Hawk utility helikopter. FLRAA-programmet er det første til at åbne bolden, med meddelelsen fra den amerikanske hær i går om valget af V-280 Valor præsenteret af Bell og Textron, og til skade for SB1 Defiant præsenteret af Sikorsky og Boeing.

Som du måske forventer, er V280 en enhed af superlativer. Hvis dens 15 meter lange celle er tæt på Black Hawks, har den nye enhed ingen relation til sin forgænger, især takket være dens to vipperotorer på 10,7 meter i diameter drevet af to AE 1107F turboprops, der hver leverer 5000 CV. Således udsmykket når Valor en marchhastighed på 280 knob, eller 520 km, og kan transportere 14 bevæbnede soldater 1000 km væk, før de vender tilbage til sin base. Kombinationen af ​​rækkevidde og hastighed af V-280 er kernen i den amerikanske hærs vision for luftkampe i de kommende år, for at kunne operere tæt på luftrum, der bestrides af det modsatte luftforsvar.

MV 22 OSPREY Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Forfaderen til V280, V22 Osprey er dog baseret på en meget anderledes vipperotorteknologi, der er meget mere kompleks at implementere og kontrollere.

Valget af V-280 frem for Defiant er i sig selv næppe en overraskelse. I løbet af prototypedesign- og evalueringsfaserne var Bell-enheden regelmæssigt meget mere avanceret end dens konkurrent, som stødte på adskillige tekniske vanskeligheder, der forårsagede yderligere udviklingsforsinkelser. Mens de to ordrer blev forkyndt samtidigt i 2013, lavede V-280 således sin første flyvning den 17. december 2017, hvor SB1 Defiant først lettede den 21. marts 2019, 14 måneder senere, selvom Valor havde allerede gennemført de fleste af sine testflyvninger og havde allerede nået hastigheden på 520 km/t i januar 2019. Hvad mere er, mens Valor registrerede mere end 160 flyvetimer i det første år af sine tests, fladede Defiant ud , over samme varighed, under baren for 40 timers flyvning.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler