Tyrkiets sanktioner faldt fra det nye amerikanske forsvarsbudgetforslag fra 2023

Siden 2020, efter leveringen af ​​S-400-systemer til Rusland, har den amerikanske kongres systematisk integreret sig i lovene, der regulerer årlige amerikanske forsvarsudgifter, forbuddet mod den udøvende magt at ophæve de teknologiske sanktioner, der er pålagt Ankara. Det var dengang et spørgsmål om at begrænse kapaciteten til at omgå det veto, som Kongressen fremsatte af Trump-administrationen, som er ret tilbageholdende på dette område og snarere tilbøjelig til mere fleksibilitet over for Tyrkiet og dets præsident.RT Erdogan. Samme bestemmelse blev medtaget i National Defense Authorization Act 2022, mens Joe Bidens nye administration ønskede også en delvis ophævelse af sanktionerne mod Ankara, især med hensyn til anskaffelsen af ​​40 nye F-16 V'er og 80 sæt for at konvertere en del af F-16 Block 52 fra det tyrkiske luftvåben til denne standard, til stor utilfredshed for RT Erdogan, der flere gange truede med at vende til andre partnere, idet Rusland jævnligt citeres om dette emne.

Den russiske offensiv mod Ukraine fra februar 2022 har dog ændret situationen betydeligt på dette område. Ikke i øvrigt, at Ankara har ændret sin meget tvetydige holdning i forhold til Moskva, idet den støtter Ukraine militært på den ene side ved at levere droner og pansrede køretøjer, men også tjener som et middel til at omgå sanktioner vestlige markeder for Moskva, hvad enten det er for eksport af kulbrinter eller til levering af visse kritiske teknologier, især hvad angår halvledere. Heller ikke at præsident Erdogan har blødgjort sine ambitioner, i Kaukasus, i Syrien og i Irak mod kurderne, eller endda i Det Ægæiske Hav, mod Grækenland og Cypern. Men selvfølgelig har nogle argumenter ført til Capitol siden som den tyrkiske presse hilser velkommen i dag, er klausulerne, der henviser til amerikanske teknologiske sanktioner, forsvundet fra ny NDAA, som er genstand for en topartisk aftale, og som hurtigt skal stemmes om af den amerikanske kongres.

F16block70 Grækenland Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Grækenland har bestilt 84 raffinerede sæt for at modernisere en del af sin F-16 flåde til F-16V standard

Selvom forsvinden af ​​disse restriktioner vil give den amerikanske direktion mulighed for at indlede forhandlinger med Ankara for at reagere på de tyrkiske hæres og industrifolks krav, især med hensyn til moderniseringen af ​​jagerflåden, udgør dette på ingen måde en streng ophævelse af sanktioner. Træde i kræft, tilladelser til eksport af amerikanske våben- og forsvarsteknologier forbliver Kongressens strenge beføjelse, og intet siger, at den her vil validere Ankaras krav, især på kort sigt. Det er på den anden side en større fleksibilitet, der tilbydes de amerikanske forhandlere, at indlede drøftelser med deres modparter om dette emne, især for at opnå visse strenge indrømmelser fra Ankara, f.eks. med hensyn til Sveriges og Finlands optagelse i NATO , eller vedrørende implementeringen af ​​S-400-batteriet erhvervet af Ankara og leveret i 2020 af Rusland.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler