Efter London og Berlin temporiserer Tokyo og Rom deres forsvarsbudgetambitioner

- Annonce -

I løbet af de første måneder efter starten af ​​den russiske offensiv i Ukraine annoncerede mange lande, i Europa og andre steder, betydelige stigninger i deres forsvarsindsats for at klare reorganiseringen af ​​truslen og den geopolitiske verden. Den 27. februar meddelte den tyske kansler Olaf Scholz således Forbundsdagen implementeringen af ​​en kuvert på 100 milliarder euro til finansiering af Bundeswehrs kritiske udstyrsarkiver, samt den hurtige stigning i det tyske forsvar for at nå op på og endda overstige 2 % af BNP. Efter dette forpligtede mange andre lande, som hidtil har været tilbageholdende med at øge deres forsvarsindsats, sig også til en sådan dynamik, fra Holland til Spanien, via Belgien og Italien. På den anden side af kanalen meddelte forsvarsminister Ben Wallace endda, at han havde til hensigt øge det britiske forsvarsbudget til 3 % af BNP og £100 mia.

Siden da er der tilsyneladende gået vand under broen, for mange regeringer har forpligtet sig til at udskyde meddelelserne i foråret 2022. Det er rigtigt, at siden da har de ukrainske styrker ikke kun modstået den offensive russer, men også betydeligt. udhulet det konventionelle militære potentiale i Kreml, til det punkt, at den russiske trold, som man mente var i stand til at erobre Polen på kun 4 dage, nu fremstår meget mindre imponerende og truende, ud over den strategiske dimension, som stadig er mere end problematisk. Faktisk tyder de seneste meddelelser i Berlin på, at mens regeringen stadig sigter på at øge forsvarsindsatsen til 2 % af BNP, dette mål vil blive nået over en meget længere tidsplan end oprindeligt forudset. Desuden vil 2023-budgettet for de tyske hære være meget tæt på budgettet for 2022, det vil sige 1,6 % af BNP.

trieste italien tyskland | Forsvarsanalyse | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Italien har fordoblet sit budget for anskaffelse af forsvarsmateriel mellem 2020 og 2022, fra 2,1 milliarder euro til 4,5 milliarder euro om året, især for at finansiere fornyelsen af ​​flåden og luftvåbnet. I 2023 vil dette budget dog forblive uændret.

I London førte regeringsskiftet og de alvorlige økonomiske vanskeligheder, som Rishi Sunaks administration må stå over for, til ren og skær opgivelse af ambitionerne fremsat af Ben Wallace et par måneder tidligere, selv om sidstnævnte beholdt sit ministerium i den nye regering. Målsætningen om en forsvarsindsats på 3 % af BNP og mere end 100 milliarder pund er derfor forbi London har forpligtet sig til gennem finansminister Jeremy Hunts stemme at fastholde den britiske forsvarsindsats "på de over 2 %" iht. NATO-forpligtelser. Det samme gælder nu Italien, som havde meddelt i april en stigning i forsvarsbudgettet på 12 milliarder euro inden 2028 at nå den krævede tærskel på 2 %, men hvis 2023-budget under forberedelse ikke giver mulighed for nogen stigning i budgettet til hære eller erhvervelser, og en forsvarsindsats, der vil forblive omkring 1,5 %.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler