Japan vil udstyre ubåde med lodrette krydsermissilaffyringssystemer

På grund af sin geografiske placering og sine meget tætte bånd til USA, især i forsvaret, Japan er i dag i frontlinjen, hvis der skulle bryde en konflikt ud mellem Folkerepublikken Kina og USA, sandsynligvis over Taiwan. Hvis Tokyo under hele Den Kolde Krig ydede betydelig støtte til de amerikanske styrker udstationeret i Stillehavet og især i Sydøstasien, samtidig med at det hjalp med at begrænse den sovjetiske trussel i dette teater, var landet relativt forskånet sammenlignet med de vestlige lande i Europa, og dets selvforsvarsstyrker var dimensioneret og designet udelukkende til defensive formål, idet landets forfatning forbød enhver anden militær handling. I de sidste femten år har Indo-Stillehavsteatret dog været genstand foren hurtig og markant eskalering af spændinger, især pga den tvungne modernisering af det kinesiske folks befrielseshær, herunder på flådeområdet, mens den kinesiske flåde på få år er gået fra en kystforsvarsstyrke til en flådestyrke på højt niveau, der er i stand til at konkurrere med den magtfulde amerikanske flåde.

Blandt de emner, der giver anledning til stor bekymring for de japanske selvforsvarsstyrker, er den meget reelle risiko for potentielle massive forebyggende angreb lanceret af PLA mod Japan og dets væbnede styrker, for at fratage landet dets forsvarskapaciteter og modstand. Hvis forsvarsaftalerne med USA skal beskytte Tokyo mod en sådan hypotese, har de japanske myndigheder i flere år haft til hensigt at give sine selvforsvarsstyrker mere omfattende midler til at begrænse sådanne angreb, med f.eks. 8 destroyere udstyret med AEGIS antiluftskyts og anti-ballistisk system, ved at udvikle nye beskyttelsesevner såsom rettede energivåben eller en elektrisk kanon af skinnepistol, samt at modificere de to Izumo-klasse helikopterdestroyere til lette hangarskibe, der kan rumme et dusin F-35B Lightning II. Derudover har Tokyo påtaget sig designet af to superdestroyere udelukkende beregnet til anti-missilforsvar, der erstatter AEGIS Ashore-systemet, der oprindeligt var planlagt til denne mission.

Taigei-klasse ubådsforsvarsanalyse | Militære flådekonstruktioner | Ubådsflåde
Japanske Taigei-klasse ubåde er dimensioneret til at rumme VLS'er

Men alle disse systemer er frem for alt beregnet til at være defensive og deltager som sådan ikke i at afskrække en potentiel angriber, forstå Kina eller Nordkorea, undtagen at stole på USA til det. Og hvis forholdet mellem Tokyo og Washington ikke lider under nogen spænding i dag, husker de japanske myndigheder, at dette ikke var tilfældet i 2017 og 2018, med Donald Trumps ankomst til Det Hvide Hus, før Japan ikke besluttede at bestille hundrede ekstra F-35 A og B. Det er derfor næppe overraskende, at i forbindelse med udarbejdelsen af ​​2023-budgettet og efter at have annonceret for et par uger siden dens intention om at bevæbne sine ubåde med mellemstore krydsermissiler, Tokyo har meddelt, at det agter udstyre nogle af sine ubåde med lodrette krydsermissilaffyringssystemer, hvilket giver den japanske flåde kapaciteter til et andet angreb, som, selv uden at være nukleare, kan vise sig potentielt ødelæggende mod kommandocentrene eller endda den politiske eller strategiske infrastruktur hos en potentiel angriber.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Constructions Navales militaires | Flotte sous-marine

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler