Efter Su-35'erne ville Iran være interesseret i russiske kampskibe

Rapporter om en udvidet forsvarsaftale mellem Teheran og Moskva er konstant dukket op i de seneste dage, især vedrørende erhvervelsen af ​​ikke mindre end 20.000 iransk-designede droner og ballistiske missiler af Rusland for at styrke angrebskapaciteten mod Ukraine og dets infrastruktur. Samtidig ville Teheran fra sin nu partner og allierede have fået aftaler om anskaffelse af meget avanceret militærudstyr, ligesom de 24 Su-35'ere, der oprindeligt blev bygget til Egypten, men aldrig blev leveret. Den voksende isolation af de to lande på verdensscenen er i sandhed en særlig gunstig ramme for en tilnærmelse mellem disse to regionale magter, som begge også er underlagt strenge vestlige og internationale sanktioner.

Dette samarbejde kunne gå langt ud over anskaffelsen af ​​en eskadron af moderne Su-35 jagerfly. Træde i kræft, ifølge flere samstemmende israelske kilder citeret af Breaking Defense-webstedet, ser det ud til, at Teheran har henvendt sig til Moskva for at anskaffe nye kampskibe, da russisk skibsbygning har gjort enorme kvalitative og produktive fremskridt i de senere år. Ifølge det amerikanske websted ville det være et spørgsmål for Iran om at bestille militærskibe af uafklarede modeller, som ville blive bygget direkte af russiske skibsværfter, og ikke gennem en overførsel af teknologier, skibe, der på den anden side ville transportere iranske missiler og droner, i hvert fald for de områder, hvor det iranske tilbud er effektivt.

Kinesiske luftvåben Su35 militæralliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Ankomsten af ​​Su-35'er inden for det iranske luftvåben ville tilbyde Teheran afgørende nye operationelle kapaciteter, såsom muligheden for at ødelægge ethvert tank- og støttefly på lang rækkevidde, eller muligheden for at nå israelsk luftrum for at levere ammunition, som ballistiske missiler ikke kunne bære. ..

Den potentielle levering af russiske militærfartøjer til Iran, hvad enten det er til den iranske flåde eller revolutionsgardens flådestyrker, kan i væsentlig grad ændre den magtbalance, der bestemmer status quo i Den Persiske Golf og Golfen fra Oman. I dag opretter den iranske flåde kun 7 lette fregatter og 3 korvetter, samt 3 kilo-type ubåde, der generelt anses for ude af stand til at udføre militære operationer. De fleste af dets flådeoffensive kapaciteter er baseret på en flåde af lette missilaffyrere og hurtige patruljebåde, der er i stand til at bruge luft- og flådedroner, men blottet for offshore-kapaciteter, samt talrige kystforsvarsbatterier udstyret med missiler. Kowsar, Nasr-1, Noor eller andre, der dækker et bredt bånd op til 150 km fra kysten.


LOGO meta forsvar 70 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler