Hvad er eksportmulighederne for Rafale til 2023?

Med 284 fly bestilt til eksport siden 2015 til 7 lande, er kampflyet Rafale, længe kritiseret selv på det højeste niveau i staten, betragtes nu som en kæmpe succes for Dassault Aviation, der flirter med eksportsuccesen fra Mirage 2000 og dens 286 fly eksporteret til 8 lande. Hvis ordrer afgivet i løbet af de sidste to år af Egypten (30 fly), Grækenland (24 fly inklusive 12 brugte kompenserede), Kroatien (12 brugte fly kompenseret), Indonesien (42 fly) og frem for alt De Forenede Arabiske Emirater med 80 fly til en rekordkontrakt på 13,5 milliarder euro, har sikret bæredygtigheden og aktiviteten i Merignac produktionskæden indtil efter 2030, især da de franske luftvåben venter på deres andel 81 nye Rafale i samme periode.

Dog holdet Rafale, som samler omkring Dassault Aviation 500-virksomheder inklusive motorproducenten Safran, elektronikproducenten Thales og missilproducenten MBDA, er ikke færdige med eksportkontrakter, og i år 2023 kan nogle af disse udsigter i gang blive omdannet til en ny kunde og fremtidige operatør af det franske fly. Faktisk, fra Indien til Serbien, fra Egypten til Colombia, fra Irak og Saudi-Arabien, talrige diskussioner og konkurrencer, mere eller mindre tæt på at blive en succes, vedrører erhvervelsen af ​​fransk fly, med en meget reel chance for, at den endelige voldgift og underskrivelsen af en kontrakt vil finde sted i løbet af året 2023. I denne artikel vil vi gøre status over disse forskellige perspektiver, og deres chance for at lykkes til fordel for Rafale i løbet af det kommende år.

1: Indien: 26 Rafale M og 36/57/114 Rafale B / C

Mens den sidste af de 36 Rafale F3R bestilt til det indiske luftvåben i 2016 blev leveret for et par dage siden, Dassault-flyet er involveret i to store konkurrencer i landet, med meget reelle chancer for succes på kort sigt. For det første den indlejrede version af enheden, den Rafale M, er nu den klare favorit i konkurrencen, som stiller den mod Boeing F/A-18 E/F Super Hornet for at udstyre det nye indiske hangarskib, INS Vikrant, mens de indiske flådestyrker meget officielt har annonceret, at le Rafale havde vist sig at være "mere tilpasset behovene" i slutningen af ​​en intens testkampagne i Goa. I første omgang sigtede efter en ordre på 57 fly, blev det indiske krav reduceret til 26 jagerfly, der skulle sikre overgangen indtil ibrugtagningen af ​​Twin-Engined Deck Based Fighter, eller TEDBF, det nye jagerfly om bord, der er designet af DRDO , og som bør tages i brug i begyndelsen af ​​det næste årti, hvis alt går vel.

DA Rafale IAF-forsvarsanalyse | Saudi-Arabien | Jagerfly
De to eskadroner Rafale af IAF udfører en lang række missioner, herunder inden for afskrækkelsesområdet

Ud over behovene i den indiske flåde, den Rafale er også involveret i MMCA 2-konkurrencen om lokal fremstilling af 114 mellemstore jagerfly, en konkurrence, der blev lanceret efter fejlslagne industrielle forhandlinger omkring MMRCA-programmet, som allerede havde set Rafale påtvinge dig selv. Mens IAF allerede opererer 36 fly Rafale tilpasset sine egne behov, og at den har en vedligeholdelsesinfrastruktur, der er i stand til at understøtte mere end hundrede fly af denne type, bliver Dassault-jageren jævnligt betragtet som favorit i denne konkurrence, som stiller den mod Typhoon, Gripen og en version af F-16 betegnet F-21. Til dato er det nøjagtige omfang af denne konkurrence stadig uklart, da det ville være et spørgsmål om at reducere ordren til 57 enheder, et antal under tærsklen på 100 enheder, som Dassault anser for at tillade en lokal faktura. Men selv hvis konkurrencen skulle undslippe Rafale, uanset om det er annulleret eller tildelt en anden enhed, en ny ordre til Rafale B/C for IAF ville forblive relevant, mens stat-til-stat diskussioner mellem Paris og New Delhi har været i gang om dette emne siden 2020.

2: Serbien: 12 Rafale B / C


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Saudi-Arabien | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler