Rækkefølgen af Rafale Colombianerne kunne gribe ind inden udgangen af ​​2022

For mindre end en uge siden nævnte vi i en artikel de potentielle fremtidige kontrakter Rafale for året 2023. Blandt de 6 anførte lande var Colombia så det, der præsenterede de kortest sandsynlige deadlines, mens landets luftstyrker havde meddelt, at det franske fly bedst opfyldte deres behov mod den amerikanske F-16V og den JAS-39 svenske Gripen E/F, og at de colombianske myndigheder skulle offentliggøre kåringen af ​​vinderen af ​​denne konkurrence i løbet af januar måned 2023. Siden da er det tilsyneladende blevet varmt i Bogota. Blot et par timer efter offentliggørelsen af ​​denne artikel meddelte det spanske websted infodefensa.com, altid pålideligt og meget velinformeret, især i Sydamerika, at Rafale var blevet udvalgt af Bogota, at de colombianske myndigheder gik i forhandlinger med Dassault Aviation, og at der forventedes en colombiansk delegation til Frankrig i de kommende dage eller uger for at forberede gennemførelsen af ​​kontrakten.

Det tog åbenbart ikke lang tid, før de colombianske og franske forhandlere nåede til enighed, et bevis på, at det franske tilbud var særligt godt designet. Faktisk, i går, den 26. december, det samme websted udgav en artikel meddelte, at kontrakten mellem Colombia og Dassault ville blive underskrevet i denne uge, inden årets udgang. Mens den samlede colombianske ordre er på 16 fly med en kuvert på næsten 3 milliarder dollars, vil den første ordre, den der skal underskrives i denne uge, kun vedrøre 3 eller 4 fly, som vil blive leveret i 2025, samt tjenester og tilhørende udstyr, såsom simulatoren, træning af personale og tilpasning af flyet til det colombianske luftvåbens behov, for et annonceret beløb på 678 millioner dollars eller 640 millioner euro.

Su 30MK2 Venezuela e1672153697499 Analyse Forsvar | Jagerfly | Colombia

Med Rafale, vil de colombianske luftstyrker blive udstyret med det mest effektive jagerfly i det sydamerikanske teater og vil være i stand til at holde visse turbulente naboer på afstand, især de bolivariske luftstyrker i Venezuela, som stiller omkring tyve russiske Su-30MK2'ere på linje med lige så mange F -16 A/B og en håndfuld F-5'ere. Bogota-beslutningen til fordel for Rafale kunne i denne henseende slå til i Sydamerika, mens de ecuadorianske luftstyrker bliver nødt til at udskifte deres sydafrikanske Cheetah Cs (kopi af Mirage III), og Peru skal også udskifte sine MiG-29, Su-25 og dens dusin Mirage 2000. Dassaults succes i Colombia, men frem for alt kvaliteten af ​​tilbuddet, der blev foreslået til de colombianske myndigheder, kan få disse lande til at rykke tættere på den franske producent i de kommende måneder og år, lige så meget som de 3 lande anvende en fælles strategi på den internationale scene, især efter at have underskrevet en handelsaftale med EU i 2013 (Colombia, Peru) sluttede sig til Ecuador i 2017.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Colombia

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler