Den colombianske Rafale-ordre kunne finde sted inden udgangen af ​​2022

For mindre end en uge siden nævnte vi i en artikel de potentielle fremtidige Rafale-kontrakter for 2023. Blandt de nævnte 6 lande var Colombia så det med de kortest sandsynlige forsinkelser, mens landets luftvåben havde meddelt, at det franske fly bedst opfylder deres behov overfor den amerikanske F-16V og den JAS-39 svenske Gripen E/ F, og at de colombianske myndigheder skulle offentliggøre kåringen af ​​vinderen af ​​denne konkurrence i løbet af januar måned 2023. Siden da ser det ud til, at tingene er taget fart i Bogota. Kun få timer efter offentliggørelsen af ​​denne artikel meddelte den spanske side infodefensa.com, altid pålidelig og meget velinformeret, især i Sydamerika, at Rafale var blevet udvalgt af Bogota, at de colombianske myndigheder gik i forhandlinger med Dassault Luftfart, og at der forventedes en colombiansk delegation til Frankrig i de kommende dage eller uger for at forberede gennemførelsen af ​​kontrakten.

Det tog åbenbart ikke lang tid, før de colombianske og franske forhandlere nåede til enighed, et bevis på, at det franske tilbud var særligt godt designet. Faktisk, i går, den 26. december, det samme websted udgav en artikel meddelte, at kontrakten mellem Colombia og Dassault ville blive underskrevet i denne uge, inden årets udgang. Mens den samlede colombianske ordre faktisk er på 16 fly med en kuvert på næsten 3 milliarder dollars, vil den første ordre, den der vil blive underskrevet i denne uge, kun vedrøre 3 eller 4 fly, som vil blive leveret i 2025, samt tjenester og tilhørende udstyr, såsom simulatoren, træning af personale og tilpasning af flyet til det colombianske luftvåbens behov, for et annonceret beløb på 678 millioner dollars eller 640 millioner euro.

Med Rafale vil det colombianske luftvåben blive udstyret med det mest effektive jagerfly i det sydamerikanske teater og vil være i stand til at holde visse turbulente naboer på afstand, især det bolivariske luftvåben i Venezuela, som stiller omkring tyve russiske Su. -30MK2'ere sammen med lige så mange F-16 A/B'er og en håndfuld F-5'ere. Bogotás beslutning til fordel for Rafale kan i denne henseende slå til i Sydamerika, mens de ecuadorianske luftstyrker bliver nødt til at erstatte deres sydafrikanske Cheetah C (kopi af Mirage III), og at Peru også bliver nødt til at erstatte dets MiG-29, Su-25 og dets dusin Mirage 2000. måneder og år fremover, især da de 3 lande anvender en fælles strategi på den internationale scene, især ved at have underskrevet en handelsaftale med EU i 2013 (Colombia, Peru) sluttede sig til Ecuador i 2017.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW