Polen bestiller 2 militære observationssatellitter fra Frankrig

Satellit Frankrig

I mange år var forholdet mellem Paris og Warszawa vanskelige, for ikke at sige anstødelige, de lande, der havde vigtige klagepunkter at gøre gældende over for den anden. Efter Polen ville have foretrukket den amerikanske F-16 C/D frem for Mirage 2000-5 foreslået af Frankrig i 2008 på trods af et meget aggressivt tilbud fra Dassault Aviation, som førte til lukningen af ​​samlebåndet for det franske fly, dengang den spektakulære annullering af ordren på 50 Caracal hjælpehelikoptere fra Warszawa i 2016, skærpede Frankrig betydeligt sine forbindelser med Polen, især på grund af det faktum, at landet systematisk favoriserede siden præsident Andrzej Dudas magtovertagelse og det nationalistiske parti Lov og Retfærdighed, samtidig med at Warszawa nød godt af vigtige europæiske økonomiske subsidier . Polakkerne på deres side bebrejdede Frankrig, men også Tyskland, for deres holdninger, der blev anset for alt for forsonlige over for Rusland, og den kroniske undervurdering af Paris og Berlin vedrørende den trussel, som moderniseringen af ​​Moskvas hære repræsenterede, mens Frankrig, traumatiseret af angrebene i 2013 og 2015, fokuserede sin opmærksomhed på terrortruslen i Mellemøsten og Afrika.

Faktisk var alt i lang tid modsat i Europa, hvad angår forsvarsspørgsmål, de to lande, hvis respektive statsoverhoveder aldrig undlod at tackle den anden ved den mindste lejlighed. Hvis den uprovokerede russiske aggression mod Ukraine endelig gav anledning til polske, men også baltiske bekymringer, blev det med tiden indlysende for både Warszawa og Tallin, Riga og Vilnius, at det var nødvendigt at regne med Frankrig og dets unikke forsvarsindustri i Europa. støtte Ukraine samt at begrænse den russiske trussel. Efter Danmark og Tjekkiet bestilte Litauen således fra det franske Nexter 18 CAESAR-kanoner, som også var meget effektive i Ukraine. Polen skinnede på sin side med sin massive støtte til Ukraine, idet landet havde leveret flere hundrede kampvogne og infanterikampkøretøjer samt Krab selvkørende artillerisystemer til ukrainske styrker og mange dele Reservedele til Kyivs Mig-29'ere. På den anden side tydede intet på, at Warszawa kunne ændre sin position over for franske forsvarsindustrier, der regelmæssigt blev sortlistet i polske våbenkonkurrencer.

H225M Caracal
Annulleringen i 2016 af kontrakten om den lokale konstruktion af 50 H225M Caracal-helikoptere til de polske væbnede styrker havde dybt skadet forholdet mellem Paris og Warszawa.

Faktisk, meddelelsen i går af Sebastien Lecornu, den franske minister for de væbnede styrker, der besøgte Warszawa på vej til Kiev, og hans polske kollega Mariusz Błaszczak, havde noget at overraske selv de bedst informerede journalister med speciale i forsvar. Faktisk annoncerede de to mænd ordre fra Warszawa af 2 nye militære observationssatellitter, som vil blive produceret af Airbus DS, og udstyret med en elektro-optisk præcision på 30 cm, samt en jordkontrolstation baseret i Polen, for et beløb på 575 millioner euro. Dette er hverken mere eller mindre end den første store polske ordre til den franske forsvarsindustri siden den af ​​50 Caracal-helikoptere, der blev underskrevet i juli 2015, og derefter annulleret et år senere.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

2 tanker til “Polen bestiller 2 militære observationssatellitter fra Frankrig”

  1. […] let FA-50 i september 2022, 300 K239 flere raketkastere i oktober 2022, 2 militære observationssatellitter til Frankrig i december 2022, samt den lokale konstruktion af 1400 kampkøretøjer af infanteri […]

Kommentarer er lukket.