Top 5 af de mest effektive våben i Ukraine

- Annonce -

Siden begyndelsen af ​​den russiske aggression den 24. februar er Ukraine blevet, modvilligt, den største platform for eksperimentering med russiske, ukrainske og vestlige våbensystemer, efter 30 års konflikt, latent og asymmetrisk, der ikke tillod objektive sammenlignende analyser. Blandt disse systemer har nogle demonstreret deres effektivitet, indtil de er blevet berømte, også blandt den brede offentlighed. Men hvad er de 5 våbensystemer, der har markeret sig mest siden begyndelsen af ​​denne konflikt, til det punkt at ændre visse begreber, der længe er blevet ophøjet til dogmer i vestlige og globale hære?

5 – TB2 Bayraktar-dronen: Tyrkiet

Medium Altitude Long Endurance eller MALE-dronen er i løbet af de sidste tredive år blevet en nøglekomponent i moderne militæraktion. Deres lave hastighed, dårlige manøvredygtighed og mangel på stealth antydede imidlertid, at hvis de viste sig effektive og endda formidable under såkaldte lavintensitetskonflikter, mod oprørsstyrker dårligt udstyret med luftværnssystemer, ville de være alt for sårbare til at blive ansat. i højintensiv konflikt. Og de talrige tab af droner af denne type, uanset om de er amerikanske, kinesiske eller tyrkiske, under den libyske borgerkrig, men også i Syrien, syntes at vidne om hypotesen. Imidlertid spillede den lette MALE TB2 Bayraktar-drone, spydspidsen for det tyrkiske selskab Baykar, en afgørende rolle i denne konflikt ved flere lejligheder, enten ved at chikanere den russiske kolonne, som var på vej mod Kiev i starten af ​​konflikten i let ammunition og guidning Ukrainsk artilleri angreb, men også lokalisering og lokke af krydseren Moskva, hvilket gjorde det muligt for Neptuns antiskibsmissiler at angribe og sænke flagskibet i den russiske Sortehavsflåde.

TB2 drone Tyskland | Forsvarsanalyse | Strategiske våben

Grundlæggende er forbeholdene over for MANDLIGE droners sårbarhed i et omstridt miljø også blevet bekræftet under konflikten, og den ukrainske TB2-flåde har betalt en høj pris for sine konfrontationer med det russiske luftværnsforsvar, når det først er blevet sat på plads. på plads. Så meget, at den tyrkiske drone nu næsten ikke længere bruges i nærheden af ​​indsatslinjen eller i offensive operationer, ukrainerne foretrækker droner, der er lettere, billigere og sværere at engagere sig i til rekognosceringsmissioner og artillerivejledning. Det er dog indiskutabelt, at TB2 spillede en afgørende rolle i de første måneder af denne krig, selvom den siden har markeret sine grænser. Det har også overbevist på den internationale scene, idet ikke mindre end 27 lande har erhvervet eller bestilt det tyrkiske system ifølge Baykar.

- Annonce -

4- Gepard luftværnskanonen: Tyskland

I slutningen af ​​60'erne forpligtede Bundeswehr sig til at udstyre sig med en selvkørende pistol til luftværnsbrug, for at styrke den tætte beskyttelse af sine pansrede og mekaniserede enheder mod sovjetiske jagerfly og helikoptere. Sådan blev Flakpanzer Gepard født, som er baseret på et tankchassis Leopard et tårn bevæbnet med to 35 mm Oerlikon-kanoner med en høj skudhastighed rettet af en S-bånds Pulsed Doppler-radar, en Ku-bånds brandkontrolradar samt et elektro-optisk sigtesystem, hvilket giver dens muligheder udvidet engagement og detektion, herunder mod langsomme eller små mål og i et elektronisk krigsførelsesmiljø. Men i årenes løb har den massive ankomst af præcisionsluftammunition, der gør det muligt for kampfly at kaste dem i stor højde uden for artilleriilden, men også af stand-off ammunition, det vil sige opsendt fra sikker afstand, hære til opgive luftværnssystemer baseret på overflade-til-luft artilleri, for at erstatte dem med missiler, der er i stand til at ramme mål i større højder og på større afstand. Ved starten af ​​den ukrainske konflikt syntes antiluftskytssystemer som Gepard at tilhøre fortiden.

Gepard 1a2 oversigt Tyskland | Forsvarsanalyse | Strategiske våben

Siden da, ligesom TB2 eller Javelin, er Gepard blevet et af symbolerne på den ukrainske modstand, selvom kun omkring tredive af disse systemer er blevet leveret til Kiev af Rheinmetall, og Berlin kæmper for at forsyne sin allierede med skallerne af 35 mm nødvendige, stillet over for Schweiz' afvisning af at opgive sine lagre af ammunition for ikke at blive involveret i denne konflikt mod Rusland. Gepard har nemlig vist sig at være et af de mest effektive systemer til at opsnappe russiske krydsermissiler, men frem for alt til at ødelægge langtrækkende Geranium II-droner, som er ingen ringere end Shahed 136 selvmordsdroner erhvervet fra Iran. Ikke alene er Gepard i stand til at opdage, forfølge og ødelægge pelargonier, der passerer inden for 3 km, men den har kun brug for et par dusin 35 mm granater for at ødelægge sit mål, så en omkostning, der er forenelig med prisen på målet anslået til $20.000, hvor den mindste lette luftværnsmissiler overstiger $300.000. Da truslen om langtrækkende stalkingammunition er klar til at udvide sig (se nedenfor), er det sandsynligt, at Gepards succes i Ukraine vil begunstige antiluftfartøjsartilleriets tilbagevenden til nåde, i det mindste i afventning af styrede energisystemer.

3- CAESAR-kanonen: Frankrig


LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Strategiske våben

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

3 Kommentarer

  1. […] drone Shahed 136 meta-defense.fr σηματοδότησε μια βαθιά αλλαγή στη χρήση αυτού του […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler