Skal krigsforbrydere profileres?

For et par dage siden meddelte de ukrainske myndigheder, at de havde registreret ikke mindre end 58.000 krigsforbrydelser begået af russiske styrker på dets territorium siden starten af ​​den militære intervention den 24. februar. Kort efter udbruddet af fjendtligheder begyndte rapporter om plyndring, voldtægt, tortur og summariske henrettelser, herunder af krigsfanger og civile, at strømme ind, og talrige sager dokumenteret af uafhængige parter vidner faktisk om disse overgreb. Til Chefanklager ved Den Internationale Straffedomstol i Haag, Karim Khani dag ville hele Ukraine være et gerningssted, så mange overgreb har været. Hvis de ukrainske nationale og internationale myndigheder nu er aktivt involveret i inddrivelse og bevarelse af bevismateriale og i identifikation af kriminelle, er det klart, at forståelsen af ​​de mekanismer, der gav anledning til sådanne rædsler undertrykt af international retfærdighed, er mildest talt sammenfattende , og er oftest begrænset til at stille spørgsmålstegn ved kommandovejen og de psykologiske virkninger, som krig kan forårsage.

Hvis internationale aftaler, især Genève-konventionen, gjorde det muligt at oprette visse internationale straffemyndigheder, der var i stand til at retsforfølge krigsforbrydere, som det var tilfældet med Nürnberg-tribunalet til at retsforfølge nazistiske kriminelle, Det Internationale Tribunal for Fjernøsten for japanske kriminelle, eller endda for at dømme krigsforbrydelser i det tidligere Jugoslavien og i Rwanda, er det klart, at selve forståelsen af ​​krigsforbrydere og deres psykologi, som gav anledning til disse forbrydelser, er meget overfladisk, så det nu er meget vanskeligt at implicere kriminelt alle de aktører, der er involveret i disse forbrydelser, men også at erhverve værktøjer til at forudse eller endda forhindre fremkomsten af ​​disse overgreb.

TPI Tidligere Jugoslaviens forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt | Den Russiske Føderation
Haag-domstolen blev oprettet i 2002. Den er aktivt til stede i Ukraine for at indsamle beviser for krigsforbrydelser.

Hensigtsmæssige afprøvninger mod modstandsdygtige civilbefolkninger eller krigsfanger er lige så gamle som selve krigen. Således henrettede den store general fra staten Qin (det vestlige Kina) Bai Qi i 260 f.Kr. 400.000 fanger fra nabostaten Zhao efter slaget ved Changpin, ved at begrave dem levende. På det tidspunkt havde sejrherren retten til liv og død over de besejrede, i Kina som overalt på kloden. Begrebet krigsforbrydelse dukkede først op i det 19. århundrede, især med underskrivelsen af ​​den første Genève-konvention om beskyttelse af krigssårede i 1864, en konvention tæt knyttet til oprettelsen af ​​Røde Kors efter slaget ved Solferino i 1959. Siden da er 3 andre konventioner blevet underskrevet, i 1906 for sårede søfolk, i 1929 for behandling af krigsfanger og i 1949 for beskyttelse af civilbefolkningen. Den Internationale Straffedomstol, den eneste internationale jurisdiktion, der er i stand til at dømme sådanne ugerninger, blev først oprettet i 2002. Før da blev krigsforbrydere oftest dømt af nationale domstole, sådanne procedurer var først og fremmest kun rettet mod taberen af ​​en konflikt, både for juridiske og politiske formål.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt | Den Russiske Føderation

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW