Den amerikanske hær ønsker at fortætte sit flerlags antiluftskytsforsvar

- Annonce -

Med hensyn til luftværnsforsvar varierer de anvendte midler betydeligt alt efter ressourcerne, men også hærenes doktriner. Imidlertid har to store doktriner stået over for hinanden siden fremkomsten af ​​luftværnsmissiler i midten af ​​50'erne Den sovjetiske doktrin, som i dag anvendes af Rusland men også af Kina, er afhængig af et 5-niveaus flerlagsforsvar, med anti-ballistisk kapacitet i meget høje højder, repræsenteret af S-300 PMU2 og af den nye S-500 kommer snart, en langrækkende antiluftfartøjs- og lavhøjde-antiballistisk kapacitet (inf 50 km) repræsenteret af S-400, et middelhøjde- og mellemdistanceforsvar tilskrevet Buk-systemerne og ny S-350, et kortdistanceforsvar med TOR og Pantsir, og endelig et meget kortrækkende lavhøjdeforsvar bestående af infanteriluftværnsmissiler og antiluftskyts. Denne tilgang gør det teoretisk muligt at gøre luftrummet uigennemskueligt over for et stort antal trusler, herunder over for mættende trusler.

Den amerikanske hær på sin side er afhængig af en meget lettere 3-niveau struktur, der består af THAAD anti-ballistiske system i meget høj højde, Patriot langdistance-luftværns- og antiballistiske system og SHORAD-systemer. ( Short Range Air Defense) og MANPADS (MAN-Protable Air Defense System) til beskyttelse på meget kort afstand, hovedsageligt omkring Stinger-missilet. Under hele den kolde krig, og selv efter, mente de amerikanske hære, og med dem de af deres allierede, faktisk, at luftforsvaret primært var luftstyrkernes og især kampflyenes ansvar, idet de var afhængige af højtydende fly til rådighed i mængde såsom F-15 og senere F-22. Faktum er, at under krigene efter den kolde krig, især i Irak og det tidligere Jugoslavien, var det amerikanske luftvåbens og dets allieredes overherredømme på himlen uanfægtet, til det punkt, at luftværnsforsvar syntes, hvis ikke overflødigt, i hvert fald mærkbart mindre kritisk end for andre lande.

BUK M3 mellemdistance luftforsvarssystem har været i tjeneste med de russiske styrker siden 2017 Forsvarsanalyser | Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarskontrakter og udbud
BUK mellemdistance-luftværnssystemet (her en BUK M3) deltager i de russiske hæres, men også de ukrainske hæres flerlags antiluftværn.

For Rusland, og i mindre grad for Kina, hvor sidstnævnte stræber efter at implementere en mellemliggende doktrin, er luftoverherredømme i virkeligheden ikke en forudsætning for militær aktion, idet ildkraft er fremme på grund af artilleri. Faktisk er dens doktrin ikke rettet så meget mod at erobre luftherredømmet som mod at forhindre modstanderen i at gøre det. Paradoksalt nok er anvendelsen af ​​denne doktrin blevet demonstreret ikke af de russiske hære, men af ​​deres ukrainske modstandere, som siden starten af ​​konflikten har formået at forhindre de russiske luftstyrker, som ikke desto mindre er betydeligt stærkere, i at erobre luftherredømmet over territoriet, der næsten udelukkende er afhængig af sovjetfremstillede systemer såsom S-300, Buk og Tor, og kun benytter jagerfly som en sidste udvej, hvilket skærer ned på spekulationerne om den formodede ineffektivitet af selve russiske antiluftskytssystemer. Var det de ukrainske succeser, der inspirerede amerikanske hærstrateger? Faktum er, at den inden for rammerne af budgetplanen for 2023 anmodede om bevillinger fra Kongressen, specifikt til at skabe et fjerde lag i dets antiluftskyts forsvar, det der i dag leveres af Buk-systemet i Rusland og Ukraine, for at imødegå trusler på mellemdistance og mellemhøjde på Guam-basen.

- Annonce -

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarskontrakter og udbud

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler