Kina kunne ikke erobre Taiwan militært i 2026 ifølge simuleringer

I tilfælde af en Kina vs Taiwan-konflikt kan People's Liberation Army ikke håbe på militær succes i 2026, selv i tilfælde af en blokade af Taiwan, ifølge simuleringer udført af CSIS.

Mens de europæiske lederes og soldaters opmærksomhed ganske logisk nu er fokuseret på Rusland og de direkte og inducerede konsekvenser af konflikten i Ukraine, er amerikanske strateger primært fokuseret på at foregribe udviklingen af ​​den politiske standoff og potentielt militære mellem Washington og Beijing i Stillehavet og Det Indiske Ocean.

Hovedemnet for friktion mellem de to verdenssupermagter er ingen ringere end øen Taiwan, der har været autonom siden 1949, efter at de nationalistiske styrker i Chiang Kai-shek, besejret af Mao Zedongs kommunistiske styrker, forlod kontinentet for at etablere en autonom regering på øen.

Hvis samarbejdet mellem Taipei og Beijing i løbet af 90'erne og 2000'erne var en af ​​søjlerne i den kinesiske økonomiske revolution, til gavn for begge hovedpersoner, har Folkerepublikken Kina aldrig opgivet sine ambitioner om genforening, hvilket gør en af ​​søjlerne i forhandlinger med USA i begyndelsen af ​​70'erne for at imødegå sovjetmagten.

Spændingerne steg markant i emnet, da præsident Xi Jinping kom til magten, som fra sit første mandat gjorde genoptagelsen af ​​Taiwan for at gøre det til en provins i Folkerepublikken Kina, til et strategisk mål, selv om dette krævede væbnet indgriben.

Samtidig oplevede de kinesiske væbnede styrker, støttet af en meget dynamisk industri og bemærkelsesværdig planlægning, blændende fremskridt, især gennem den tvungne konstruktion af en førsteklasses højsøflåde og et lige så effektivt og dimensioneret luftvåben.

Til det punkt, at de højest rangerende officerer ved Pentagon med ansvar for dette teater åbent har advaret om risikoen for konflikt omkring Taiwan på kort sigt, idet USA har forsikret landet om dets beskyttelse i tilfælde af kinesisk militær aggression.

Chi Yang Knox fregat Taiwan e1673356762534 simulering | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Ifølge CSIS-simuleringer ville de 26 fregatter og korvetter fra de taiwanske flådestyrker blive elimineret af kinesiske forebyggende angreb forud for et luftamfibisk angreb

Det er i denne sammenhæng den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies (CSIS) gennemførte en række simuleringer at vurdere, hvad der kunne være konsekvenserne af et amfibisk og luftbåret militærangreb fra People's Liberation Army-styrkerne mod Taiwan i 2026, samt konsekvenserne af en amerikansk og japansk intervention for at komme deres allierede til hjælp.

Datoen for 2026 er ikke ubetydelig, eftersom admiral Phil Davidson, dengang chef for amerikanske styrker i Stillehavet, erklærede i 2021, aten kinesisk militær intervention mod Taiwan kunne finde sted inden 2027, år genoptaget, siden, af den amerikanske flåde et det amerikanske luftvåben som en afgørende dato for et potentielt styrkeskifte i Stillehavet.

Derudover slutter præsident Xi Jinpings 3. periode også i 2027, hvor sidstnævnte fik ændret den kinesiske forfatning, så han kan stille op til en ny periode ud over de to planlagte.

Uden faktisk at være det mindste overraskende giver disse simuleringer udført af CSIS os alligevel mulighed for bedre at forstå problemerne og dynamikken i dette teater.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 simulation | Alliances militaires | Analyses Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler