Det kinesiske folks befrielseshær er også ved at udvikle en All-Domain-doktrin

Som vi gentagne gange har skrevet, mens vestlige medier og politisk opmærksomhed, herunder i USA, i dag er fokuseret på Rusland og konflikten i Ukraine, det er faktisk Kina, der optager Pentagons strateger frem for alt.

Bortset fra dets nukleare kapaciteter har Moskva ikke længere de militære, økonomiske og demografiske kapaciteter til at repræsentere en stor trussel mod Washington og NATO, især da dets hære har lidt hårdt siden konfliktens start med betydelige tab af mænd og materialer .

Kina har på sin side en meget dynamisk økonomi, understøttet af betydelige finansielle reserver samt en befolkning på 1,4 milliarder mennesker. inklusive 25 millioner overtallige mænd i alderen 20 til 40 år, og nu kommer industrielle og teknologiske kapaciteter til at tangere USA's.

For at imødekomme denne udfordring, Pentagon har satset på teknologi, især for at kompensere for dens fremtidige svaghed med hensyn til masse, afhængig af autonome systemer såsom luft- og flådedroner, avancerede kinetiske systemer som hypersoniske missiler, og overlegne kapaciteter i de mere traditionelle områder med land-, luft- og flådevåben.

Frem for alt har amerikanske generaler udviklet en doktrin om avanceret kooperativt engagement, betegnet med akronymet JADC2 for Joint All-Domain Command and Control. Baseret på sammenkoblingen af ​​alle kommunikationssystemer under kontrol af datafusion og massiv brug af kunstig intelligens og cloud computing-teknologier, skulle denne doktrin gøre det muligt at forkorte deadlines betydeligt og udvide mulighederne for, hvad amerikanske strateger omtaler som Kill Chains, ved at at give hvert tilsluttet system adgang til information og ressourcer fra andre systemer, der er tilgængelige i teatret for at reagere på en trussel eller gribe en mulighed inden for særligt korte tidsfrister i størrelsesordenen nogle få minutter, hvor det tog et par timer for et par år siden .

Kina APL Information Warfare Military Alliances | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Cyberkapaciteter er blevet massivt udviklet af PLA siden 2015, og griber ind både for at beskytte informationssystemer og for at fratage modstanderen nogle af hans midler, i overensstemmelse med doktrinen i PLA, som sigter mere mod at neutralisere modstanderens kapaciteter end at ødelægge dem.

For de amerikanske styrker skal JADC2-doktrinen gøre det muligt at maksimere brugen af ​​de midler, der er til rådighed i et operationsområde, lige fra satellitter til cyberkapaciteter gennem styrkerne fra de 4 amerikanske korps, for at kompensere for det sandsynlige Kinesisk numerisk fordel, hvis relevant. Denne strategi lider dog, som det også er tilfældet med den massive brug af droner eller forbedring af våbensystemernes evner eller træning af styrker, under en betydelig strukturel svaghed, som er mere mod hvilken hærene amerikanerne er nødlidende.

På alle disse områder er Beijing faktisk ved at udvikle sammenlignelige kapaciteter på sin side med det åbenlyse mål at neutralisere den operationelle multiplikator, som amerikanerne håber på. Således indikerede den seneste rapport om kinesisk militærmagt, udgivet af det amerikanske forsvarsministerium for Kongressen, at PLA på sin side ville være engageret i udviklingen af ​​en doktrin, der kan sammenlignes med den amerikanske JADC2, udpeget Multi-Domain Precision Warfare af Beijing.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler