Leopard 2, Mamba, Patriot, Marder... Europæerne øger massivt deres militære støtte til Ukraine

I flere dage har atmosfæren af ​​et forestående afgørende slag hersket i europæiske kancellier. Efter måneder og måneder med udsættelse af den offensive eller defensive karakter af dette eller hint udstyr, eller flere pas de trois for at retfærdiggøre visse beslutninger, ser det ud til, at et flertal af de store europæiske hovedstæder nu er på vej mod at støtte massivt bidrag til det ukrainske forsvarsindsats inden for kortere tidsrammer end normalt. Begyndelsen af ​​året var således præget af den franske beslutning om at levere Bastion troppetransportkøretøjer og frem for alt lette kampvogne (eller pansrede rekognosceringskøretøjer for dem, der er irriterede over denne kvalifikation) AMX-10RC, hvilket banede vejen for levering af ikke -Sovjetisk førstelinjes offensive panser, selvom de resterende lagre i Europa af T-72 kampvogne og BMP infanteri kampvogne svinder ind, og russisk industriproduktion er vendt tilbage til hektiske rytmer på 40 til 50 tunge pansrede køretøjer om måneden.

Faktisk annoncerede Berlin og Washington i fællesskab dagen efter den franske meddelelse om den næste levering af VCI Marder og Bradley til Kyiv, men også af 2 ekstra Patriot-batterier ud over det, som Joe Biden allerede havde lovet for et par uger siden. Som sådan vil uddannelsen af ​​de ukrainske tjenere af disse batterier begynde i næste uge. baseret på Fort Still i Oklahoma, så batterierne kan leveres og implementeres "så hurtigt som muligt", ifølge US Air Force Brigadegeneral Patt Ryder, som leder denne træning. Samtidig vil lignende uddannelse blive gennemført af Paris og Rom for at kunne forsyne Kiev med et SAMP/T Mamba-batteri, som vil gøre det muligt for de ukrainske hære at stole på 4 langdistanceluftværns- og antiballistiske systemer med meget høj ydeevne inden for få måneder. Lad os i forbifarten huske på, at patriot-træning inden for den amerikanske hær i dag tager 2 år, selv om dette vil blive betydeligt forkortet i lyset af den operative hast, men også på grund af knowhowen hos de ukrainske jord-luft-operatører, der vidste perfekt, hvordan man skulle bruge deres S-300, Buk og Tor systemer til at fornægte himlen til russiske jagerfly, og som også lærte at implementere andre systemer såsom det tyske IRIS-T og det franske Crotale -NG i tidsregistreringer.

Mamba Aster30 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Frankrig og Italien forbereder sig på at uddanne ukrainsk personale med det formål at opsætte et antiluftfartøjs- og antimissilbatteri SAMP / T Mamba

Men den mest afgørende af meddelelserne i de seneste dage blev givet af den polske præsident Andrzej Duda under et møde med den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky og hans litauiske modpart, premierminister Gitanas Nausèda, som talte i Lviv i dag. Faktisk annoncerede den polske præsident den kommende afsendelse af et kompagni af kampvogne Leopard 2 polakker i Ukraine, som en del af en "international koalition af donorer" for at støtte den ukrainske forsvarsindsats. Vi kender dog ikke rammerne for denne koalition, og især om Berlin faktisk har givet sin godkendelse til Warszawa til at levere disse pansrede køretøjer bygget af Krauss-Maffei Wegmann, hvoraf 250 er i tjeneste hos de polske væbnede styrker. Som en påmindelse repræsenterer et kampvognskompagni oftest 14 af disse pansrede køretøjer, selvom dette antal i visse tilfælde kan overstige 20 enheder.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW