F-16V mod NATO-medlemskab vil USA give efter for præsident Erdogans afpresning

Fra offentliggørelse af Stockholm og Helsinkis kandidatur til NATO efter den russiske aggression mod Ukraine og den fornyede spænding i Europa forårsaget af den, Tyrkiet udnytter så meget som muligt statutterne for Den Atlantiske Alliance, som kræver, at et nyt medlemskab godkendes af alle dets medlemmer, i et forsøg på at ophæve alle eller dele af de sanktioner, som den amerikanske kongres men også af europæerne har pålagt efter anskaffelsen af ​​et luftværnsbatteri -fly S- 400 nær Moskva og militæroperationen mod kurderne i Syrien. Kræver støtte fra skandinaviske hovedstæder til kurdiske statsborgere, der af Ankara anses for at være terrorister fra det kurdiske arbejderparti, Ankara har faktisk systematisk modsat sig dette medlemskab, selv om de officielle anmodninger, som de tyrkiske myndigheder sendte til deres svenske og finske kolleger, vedrørte flygtninge, hvis tilknytning til PKK langt fra var etableret.

Men bortset fra at implodere alliancen på et meget kritisk tidspunkt, har de vestlige kancellier, inklusive Washington, i flere måneder befundet sig uden en løsning til at tilsidesætte den tyrkiske opposition. Og faktisk betragtes svensk og finsk medlemskab som strategisk af Washington, Joe Biden bad officielt Kongressen om at godkende eksporten af ​​de 40 F-16V og 80 moderniseringssæt til at transformere 80 af F-16 C/D'erne i tjeneste med det tyrkiske luftvåben til denne standard, for at opnå ophævelse af præsident Erdogans veto i denne fil. Det vides til dato ikke, om andre tyrkiske anmodninger også er blevet indarbejdet i denne anmodning, såsom autorisation at udstyre den nye T-FX jagerfly med F-110 motorer fra General Electric, T-129 Atak-helikopterne med Rolls-Royce-Honeywell LHTEC CTS-800-turbiner, og endda for at bringe Tyskland til at ophæve sanktionerne på PTU-motorerne og RENK-transmissionerne i Altay-tanken.

F 35A USAF dækflyvning USAF Forsvarsanalyser | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Grækenland får lov til at erhverve 20 F-35A'er af Washington for at kompensere for moderniseringen af ​​det tyrkiske luftvåben

Ankomsten af ​​120 F-16V til Tyrkiet vil ikke gå uden at forstyrre magtbalancen i Mellemøsten, i Kaukasus, men især i Det Ægæiske Hav, over for de græske luftstyrker, som på deres side stiller op med 80 af disse jagerfly. , samt 24 fly Rafale F3R, sammen med ældre F-16 C/D og Mirage-2000-5 fly. For en god ordens skyld meddelte Washington derfor, at de ville give tilladelse til salg af 20 F-35A'er til de græske luftstyrker, for således ifølge amerikansk opfattelse at genetablere en gunstig magtbalance til fordel for Athen. I øvrigt vil amerikanske producenter som Lockheed-Martin være i stand til at underskrive $8 milliarder i kontrakter, $4 milliarder for F-16V og tyrkiske kits og $4 milliarder for den græske F-35A. Faktum er stadig, at ved at give efter for den standoff, som præsident Erdogan har iværksat, selv for at integrere Sverige og Finland i NATO, åbner USA en farlig Pandoras æske.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler