US Navy prioriterer F/A-18 Super Hornet-erstatning i planlægning på mellemlang sigt

Chief of Naval Operations eller CNO talte ved Surface Navy Associations årlige symposium i sidste uge, Admiral Mike Gilday specificerede prioriteringen af ​​de kommende store programmer i perioden 2025-2040.

For NOC vil det første større udstyr, der skal tages i brug, sandsynligvis i begyndelsen af ​​det næste årti, være erstatningen for F/A-18 Super Hornet jagerbomber, der er udpeget under programkoden F/A -XX og resultatet af Next Generation Air Dominance-programmet eller NGAD US Navy-versionen (og forskellig fra NGAD for US Air Force).

Herefter træder DD(x) destroyerne i drift, som vil overtage fra Arleigh Burke Flight III destroyerne på de amerikanske skibsværfters produktionslinjer, og endelig, efter midten af ​​2030'erne, de nye ubåde SSN(X) nuklear. angreb sejlere, der erstatter Virginia-klassen SSN'er, der i øjeblikket er i produktion.

Meget lidt er kendt om den amerikanske flådes NGAD-program, emnet er mærket med tavshedsstempel af Pentagon, herunder dens budgetmæssige dimension i tre år.

Beyond ankomsten af ​​MQ-25 Stingray stealth tanker droner, som skulle nå fuld operationel kapacitet i 2025, og som skulle gøre det muligt for Super Hornets og F-35C Lighting II fra de amerikanske luftfartsselskaber at udvide deres autonomi og operationelle rækkevidde betydeligt, er dette program baseret på et nyt jagerbombefly præsenteret som tilhørende den fremtidige 6ᵉ generation, såsom NGAD for det amerikanske luftvåben og det europæiske FCAS, samt flåden af ​​kampdroner og andre Remote Carriers, der kendetegner denne nye generation.

Enheden i hjertet af denne ambition, den F/A-XX program, skulle have denne nye generations egenskaber, nemlig udvidet passiv og aktiv stealth, et meget samarbejdsvilligt digitaliseret kampsystem samt forbedret ydeevne, især med hensyn til rækkevidde og nyttelastkapacitet, sammenlignet med tidligere generationers enheder.

Udskiftningen af ​​F/A-18 Super Hornets er en prioritet for den amerikanske flåde
MQ-25 Stingray stealth-dronen til tankning ombord skal nå sin første operationelle kapacitet i 2025. Den vil frigive nogle af Super Hornets fra luftgruppen ombord på amerikanske hangarskibe, dedikeret til denne mission.

Denne nye enhed, såvel som dens operationelle miljø og dens droner, vil give den amerikanske flåde mulighed for betydeligt at øge ydeevnen og kapaciteten af ​​sine carrier battle grupper, eller Carrier Group, ved at udvide den effektive rækkevidde, men også diskretionen, tætheden og effektiviteten af ​​de indsatte luftaktiver.

Denne konfiguration reagerer på simuleringer omkring en potentiel konflikt omkring Taiwan med People's Liberation Army, som hver især har vist, at alle amerikanske og allierede luftbaser i det vestlige Stillehav, i Guam og Japan, vil blive hårdt præventivt ramt af kinesiske styrker, hvilket gør dem ude af drift i en betydelig periode.

I denne hypotese vil Carrier Groups og luftgrupperne, der bevæbner dem, derfor udgøre den vigtigste kortsigtede amerikanske reaktionsstyrke til at begrænse den kinesiske offensiv. Dette scenarie, der minder om det, der lå til grund for det narrative grundlag for bogen "Red Storm" af Larry Bond og Tom Clancy, udgivet i 1986, som antog tabet af Island af NATO i konflikt med Sovjetunionen Unionen og Warszawapagten.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Analyses Défense | Aviation de chasse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler