Var vi vidne til en strategisk vending under Ramstein-mødet?

- Annonce -

Emnet for alle håb og forventninger fra ukrainerne og deres nærmeste tilhængere som Polen eller de baltiske stater, mødet, der i dag blev afholdt på den amerikanske luftbase Ramstein i Rheinland-Pfalz, vil i sidste ende have frembragt meget få konkrete resultater bortset fra de meddelelser, som allerede var blevet fremsat af de forskellige deltagere. Og hvis USA har annonceret afsendelsen af ​​50 nye Bradley IFV'er og 80 Stryker pansrede mandskabsvogne, vil de hverken have annonceret den længe ventede forsendelse af tunge Abrams kampvogne, og de vil heller ikke selv være ankommet for at få Tyskland til at levere sine kampvogne. Leopard 2, eller blot for at tillade europæiske lande, der har det, at gøre det.

Hvis al kritik nu, som man kunne forvente, smelter sammen mod Berlin og forbundskansler Olaf Scholz, er det klart, at den tyske holdning ikke har afveget en tøddel siden konfliktens start. Faktisk har Berlin altid og systematisk ventet på, at Washington annoncerede leveringen af ​​en ny type udstyr, for at gøre det samme. Dette var tilfældet, i begyndelsen af ​​konflikten, om panserværnsvåben efter meddelelsen om afsendelsen af ​​amerikanske spyd, senere om pansrede mandskabsvogne efter annonceringen af ​​forsendelsen af ​​M113, igen efter angående overførsel til Ukraine af IRIS -T batterier og Cheetah antiluftskyts efter afsendelsen af ​​amerikanske NASAMS, eller endda Pzh2000 selvkørende kanoner efter ankomsten af ​​amerikanske M109s og M777s til Ukraine. Selv for nylig ventede Berlin på en fælles meddelelse med USA for at bekræfte afsendelsen af ​​40 Marder-infanterikampvogne til Kiev sammen med 50 amerikanske Bradleys.

PzH2000 KMW 004 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Ligesom Paris med Cæsarerne havde Berlin ventet på forsendelsen af ​​amerikanske M777 og M109 artillerisystemer, før de sendte sin egen Pzh2000 til Ukraine.

Faktisk nægter de tyske myndigheder at levere Leopard 2 til Ukraine, uden at USA har annonceret leveringen af ​​M1 Abrams, er på ingen måde en overraskelse og endnu mindre et tilbageskridt. Det er kun den strenge anvendelse af den doktrin, der blev fulgt siden starten af ​​konflikten, og som langt de fleste andre lande, der støtter Ukraine, også har overholdt, herunder Frankrig og Storbritannien, indtil 'til episoden af ​​AMX-10RC og Udfordrer 2. Paris som London kan dog om nødvendigt stole på deres egen afskrækkelse for at møde mulige russiske trusler, hvor Tyskland på sin side ikke kun kan stole på NATO og amerikansk dækning. Hvad der er meget mere overraskende er den amerikanske afvisning af at overlade Abrams til at indlede dynamikken, og endnu mere forklaringerne fra embedsmænd om dette emne. De forklaringer, som den amerikanske stabschef, general Miley, såvel som af forsvarsministeren, Lloyd Austin, har fremsat om dette emne, er faktisk meget ikke overbevisende.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler