Stillet over for den potentielle ankomst af Su-35 og S-400 til Iran, formaliserer Israel en ordre på 25 F-15EX fra Boeing

Spændingerne mellem Jerusalem og Teheran er i dag kernen i den strukturelle ustabilitet i det mellemøstlige teater. Disse er især resultatet af de tilbagevendende sammenstød mellem de israelske væbnede styrker og den shiitiske Hizbollah i Libanon, såvel som dem med de iranske militser i Syrien. I de senere år har disse spændinger imidlertid oplevet en meget mærkbar hærdning omkring de ballistiske missil-, krydsermissil- og langrækkende droneprogrammer udviklet af den iranske forsvarsindustri, hvilket giver dens hære effektive angrebskapaciteter mod det israelske territorium og især dets kritiske infrastrukturer. Frem for alt er de fremskridt, som det iranske atomprogram har gjort, nu kernen i Jerusalems umiddelbare bekymringer, som vurderer, at Teheran kun vil være et par måneder fra at have nok raffineret fissilt materiale til at bygge sin første atombombe.

Faktisk i mere end to år nu, luftstyrker træner til at udføre langdistancerazziaer, for om nødvendigt at kunne angribe de nukleare infrastrukturer og missilpladserne i Iran. Til dette har det israelske luftvåben anskaffet to eskadriller F-35i stealth jagerfly, en ordre på 50 fly, en version afledt af Lockheed-Martin F-35A jagerfly udstyret med israelske systemer, foruden 25 F-15i, 50 F-15A/B/C/D og 6 eskadroner F-16 C/i. Stillet over for stigningen i den iranske trussel annoncerede Jerusalem i 2020, dets hensigt at kommandere en ny eskadron af F-35i, men også en eskadron af ny F-15, den første har ansvaret for at eliminere antiluftværnet, den anden for at ødelægge infrastrukturen og dække Belysningen mod modstanderens jagt, hvis det er nødvendigt. På grund af landets politiske ustabilitet blev kun rækkefølgen på 25 F-35i faktisk formaliseret. Den stadig mere åbenlyse tilnærmelse mellem Teheran og Moskva omkring konflikten i Ukraine og dens konsekvenser for Irans erhvervelse af russiske våben, ser ud til at have overbevist Jerusalem, som ville have formaliseret i de seneste dage, ordren på 25 F-15EX fra Boeing, samt konverteringen af ​​dens F-15i til denne standard (bortset fra elektriske flyvekontroller).

F 35I Adir start HAA Forsvarsanalyser | Jagerfly | Syrien konflikt
Israel har udviklet stealth drop-tanke for at øge autonomien for deres F-35i uden at ændre deres stealth

Faktisk hinsides den kommende ankomst af 24 til 30 Su-35'er til Iran, seneste udtalelser fra den russiske ambassadør i Iran, synes at indikere, at Teheran også kunne modtage andre våbensystemer fra Moskva, især S-400 antiluftskytssystemer. Det israelske luftvåben er bekendt med dette system, i tjeneste i Syrien for at beskytte russisk infrastruktur, og ved, hvordan man vurderer dets ydeevne. Hvis sådanne systemer skulle indsættes i Iran sammen med Su-35-jagerfly, der er langt mere effektive end jagerflyene i tjeneste med det iranske luftvåben, gjaldt begrænsningerne for en eventuel bombeflåde, og især for at støtte fly som tankskibe og de avancerede luftvarslingsfly, der skulle ledsage dem, ville faktisk være meget vigtigere. Det er i denne sammenhæng, at parret F-35i og F-15EX ville give mening.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Aviation de chasse | Conflit Syrien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. […] Meddelelsen om afsendelsen af ​​de nye CAESAR'er vil sandsynligvis gøre det muligt for Paris at komme ud på toppen af ​​den kontrovers, der svulmer op om leveringen af ​​Leclerc-tanke, eller endda Mirage 2000'erne, til Kiev. Som vi diskuterede for et par måneder siden, ville det være en meget skadelig beslutning at sende franske Leclerc kampvogne til Ukraine, da hæren kun har et lille antal af disse kampvogne, som ellers er komplicerede at implementere og vedligeholde, hvorimod der ikke er nogen industriel kapacitet, der kunne gøre det muligt at erstatte disse pansrede køretøjer findes i landet. Samtidig er udsendelsen af ​​vestlige kampfly, Mirage 2000 som F-16, for øjeblikket betragtet som udelukket af Washington, sandsynligvis for spørgsmål om risiko for eskalering fra Moskvas side, at uanset om i Ukraine ved at øge angreb mod civile mål, eller uden for dette teater, enten ved hemmelige handlinger eller ved instrumentering af spændinger som i Iran. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler