I Indien demonstrerer Rafale stor nyttelastkapacitet på skihop

dassault rafale2 0 e1634655293711 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

Nylige billeder viser, at Dassault Rafale M under platformstests i Goa demonstrerede stor kapacitet for skihop.

Siden begyndelsen af ​​januar 2022 har Dassault Aviation og Team Rafale deltaget til en omfattende testkampagne at bestemme ydeevnen af ​​dets jagerfly, Rafale M (for Rafale Marine), til at operere fra et hangarskib, der ikke er udstyret med katapulter, som for PAN Charles de Gaulle fra den franske flåde, men fra et springbræt eller skihop, ligesom dem, der udstyrer de to hangarskibe fra den indiske flåde, INS Vikramaditya, der allerede er i drift ogINS Vikrant, det første lokalt fremstillede hangarskib til at fuldføre sine søforsøg.

Selvom de franske hold viste åbenlyst sindsro med hensyn til de forventede resultater under disse test, var det stadig for flyet at demonstrere ikke kun dets evne til at tage i luften fra et sådant springbræt, men også at bestemme, hvad der ville være den operationelle kapacitet og begrænsninger som følge af en sådan procedure, især med hensyn til brændstof- og våbenbærende kapacitet.

Som sædvanlig var Dassault Aviation næppe udtalt om de registrerede resultater, og nøjedes med dystre pressemeddelelser, der viste, at alt gik som planlagt.

Men et billede offentliggjort på indiske sociale netværk fortæller os mere om enhedens ydeevne i denne konfiguration, hvilket tyder på, at Rafale ville være tæt på at være lige så komfortabel på et springbræt som med en katapult.

Dette billede viser faktisk Rafale M dedikeret til testene i en imponerende nyttelastkonfiguration med to 2000-liters subsoniske beholdere, 2 mellemdistance Mica EM-missiler, to selvforsvars Mica IR-missiler og et antiskibsmissil AM- 39 Exocet under skroget, en konfiguration, der kan sammenlignes med den, der blev implementeret af den franske flåde fra Charles de Gaulle til antiskibsmissioner.

På trods af et start fra Ski-Jump, udvikler Rafale sig i tung konfiguration
Billedet offentliggjort på den indiske RS viser Rafale M med et AM39 Exocet antiskibsmissil, to 2000 liters dunke og 4 MICA-missiler

Dette skud, som der ikke er nogen grund til at tvivle på, blev taget efter start fra Goa Ski-jump-testen, viser, at Rafale er i stand til at bære tunge belastninger, mere end 5,5 tons i ydre belastninger, og derfor nå et maksimalt start. vægt i skihop-konfigurationen på mellem 20 og 21 tons, altså en vægt meget tæt på den, der almindeligvis implementeres om bord på det franske hangarskib.

Frem for alt, i denne konfiguration, har Rafale en exceptionel operationel rækkevidde på næsten 1000 km, meget højere end den, som for eksempel kan nås af J-15'erne indsat fra kinesiske flåde hangarskibe.

Faktisk, hvis J-15 har en maksimal startvægt estimeret til 27 tons, har den også en tomvægt på 17 tons og skal bruge betydeligt mere energi, og derfor brændstof, for at komme i luften og opretholde flyvningen end Rafale og dens 10,5 tons tom.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

2 tanker til “I Indien demonstrerer Rafale stor nyttelastkapacitet på skihop”

  1. […] i 2004, og INS Vikrant, det første skib med lokal faktura, et 44.000 tons hangarskib udstyret med et skihop og dele af stop som Vikramaditya, som skal nå en første kapacitet [… ]

Kommentarer er lukket.