Vil sydkoreanske kampvogne sejre i europæiske hære?

Efter indgående konsultationer med Frankrig og Nexter-gruppen meddelte de danske myndigheder den 19. januar, at de ville overføre hele deres flåde af CAESAR motoriserede kanoner, dvs. 19 8x8 systemer, der er tungere og bedre pansrede end modeller i tjeneste inden for hæren. som i Ukraine, for at styrke Kyivs defensive kapaciteter. Denne meddelelse, som med rette er modtaget af de ukrainske hære, givet systemets ydeevne, er en del af en hidtil uset dynamik fra europæiske landes side for at støtte deres allierede, idet Sverige har lovet 50 CV90 og et ukendt antal Archer artillerisystemer (sammenlignelig med CAESAR ), Storbritanniens tunge Challenger 2-kampvogne og AS90-bælte selvkørende kanoner, og Polen har lovet Kiev en deling kampvogne Leopard 2, ligesom Finland, er disse meddelelser i øjeblikket suspenderet i afventning af autorisation fra Berlin.

Meddelelsen fra København var dog ledsaget af en præcisering. For at erstatte dets 19 Cæsar-kanoner, som selv erstattede M109 selvkørende kanoner inden for det danske forsvar, vil de kræve en erstatningsløsning, der kan aktiveres hurtigt. Men til dato er der meget få løsninger af denne type i Europa: Den franske Cæsar, hvis ordrebog allerede er fuld, den tyske Pzh2000, produceret på samme linje som dem, der samler Pumaen, og som moderniserer Leopard 2 af Bundeswehr og dets allierede, også under spænding, og den svenske Archer, som til dato næppe har overbevist med sin præstation. Hvad angår den amerikanske M109, forbliver den udstyret med et 39 kaliber rør, hvilket begrænser dens ydeevne og især dens effektive rækkevidde, i størrelsesordenen 25 km, hvor de europæiske systemer, som er afhængige af et 52 kaliber rør, når og overstiger 40 km. Men der er et alternativ, der er tilgængeligt på relativt kort sigt, effektivt og endda økonomisk sammenlignet med tilsvarende systemer, den sydkoreanske K9 Thunder.

CAESAR8 8 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri
Danmark har meddelt, at det vil aflevere sine 19 Caesar 8x8'ere til Ukraine, og at det vil søge en kortsigtet løsning for at genopbygge sit artilleri.

Bevæbnet med et 155 mm 52 kaliber selvlastende rør, behøver K9 næppe at misunde sine mest effektive europæiske modstykker, hvad enten det angår rækkevidde, nøjagtighed eller brandhastighed. Derudover er den afhængig af et bæltekassis drevet af en 1000 hk turbodieselmotor til en kampmasse på 47 tons, hvilket giver den et kraft-til-vægt-forhold på 21 hk pr. ton og derfor god mobilitet, også i ethvert terræn. Artillerisystemet er helt under pansret kasemat, hvilket effektivt beskytter dens besætning på 5 tjenere mod let ammunition og granatskår. Endelig har den et avanceret sporings- og pegesystem, et 48 runds drevet semi-automatisk læssesystem og et sæt støttekøretøjer, der tillader en fuld magasinopladning på kun 4 minutter (12 granater pr. minut) ved hjælp af K10 støttekøretøjet, også pansrede og bæltede, bærende 104 155 mm granater og 504 enheder pulver. Men de to vigtigste argumenter for K9 er hverken tekniske eller operationelle.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler