Iron Fist hard-kill system beskytter kun amerikanske Bradleys 70% af tiden

Under tests var det hårdt dræbte Iron Fist-system fra den israelske Elbit kun i stand til at beskytte den amerikanske hærs Bradleys i 70 % af tilfældene.

Trådte i brug i begyndelsen af ​​2010'erne for at beskytte Merkava-kampvognene og Namer-infanteri-kampvognene fra de israelske væbnede styrker, hard-Kill Trophy og Iron Fist aktive beskyttelsessystemer fra israelerne Raphaël og Elbit, har vist sig at være meget effektive. høj effektivitet under væbnede interventioner i de besatte palæstinensiske områder og opsnapning af snesevis af RPG antitankraketter, men også Konkurs- og Kornet-missiler affyret af iranske Hizbollah. Faktum er, at ingen israelsk rustning gik tabt under de militære operationer i begyndelsen af ​​2010'erne på grund af anti-tank ammunitionsild.

Denne effektivitet er ikke undgået vestlige hære, især den amerikanske hær, som i 2015 besluttede at udstyre en del af sine tunge Abrams-tanke, sine Bradley-infanteri-kampvogne og endda sine transportkøretøjer af Stryker-pansrede tropper, med disse systemer.

Men hvis Namer og Merkava Mk4 var blevet specielt tilpasset til at modtage disse systemer, ville integrationen af ​​Trophy på M1A2 tanken, og endnu mere af Iron Fist hard-kill systemet, kun beskytte de amerikanske Bradleys i 70 % af sager på Bradley, var meget komplekse. Under test i 2018 af de første Bradleys udstyret med Iron Fist blev det således hurtigt klart, at arrangementet af detektionssystemerne og aflytningssystemerne gjorde det muligt at dække kun 50 % af det pansrede køretøjs sårbare omkreds.

Med andre ord, mens integrationen af ​​Iron Fist koster adskillige millioner dollars pr. Dette dårlige resultat førte til en ny fase af undersøgelsen for at forsøge at placere radarerne mere effektivt, der sikrer detektering af trusler, og tårnene, der affyrer aflytningsammunition.

Abrams Trophy e1674662797953 Hard-Kill / Soft-Kill beskyttelse | Forsvarsanalyse | Konstruktion af pansrede køretøjer
At tilføje en Hard-kill APS, som her Trophy til M1A2 tanken, er en kompleks, dyr og ofte ineffektiv øvelse.

Ifølge den amerikanske hær er målet nået. Faktisk viste de sidste test udført i september 2022, at nu, Iron Fist-systemet dækkede 70 % af omkredsen omkring Bradley M2A4, takket være den fælles indsats fra Elbit og General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, som er ansvarlig for projektledelsen af ​​programmet. Således blev detektorerne og effektorerne flyttet til det pansrede køretøj, et nyt elektronisk modforanstaltninger blev installeret, mens systemsoftwaren blev gennemgribende modificeret for at give anledning til en ny version kaldet Iron Fist Light Decoupled.

Finansieringen til at transformere en første mekaniseret brigade ved at udstyre dens Bradleys med Iron Fist er dog endnu ikke blevet frigivet af den amerikanske hær, som fortsætter sine tests, især vedrørende tilpasningen af ​​Trophy Light-systemet på APC Stryker . Og det er næppe overraskende.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Beskyttelse Hard-Kill / Soft-Kill | Forsvarsanalyse | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler