Iron Fist hard-kill system beskytter kun amerikanske Bradleys 70% af tiden

At gå i tjeneste i begyndelsen af ​​2010'erne for at beskytte Merkava-kampvognene og Namer-infanteriets kampvogne fra de israelske væbnede styrker, hard-Kill Trophy og Iron Fist aktive beskyttelsessystemer fra israelerne Raphael og Elbit, har vist sig at være en meget høj effektivitet under væbnede interventioner i de besatte palæstinensiske områder, og opsnatning af snesevis af RPG anti-tank raketter men også Konkurs og Kornet missiler affyret af den iranske Hizbollah. Faktum er, at ingen israelsk tank gik tabt under de militære operationer i begyndelsen af ​​2010'erne på grund af affyring af panserværnsammunition. Denne effektivitet er ikke undgået vestlige hære, især den amerikanske hær, som besluttede i 2015 at udstyre en del af sine Abrams tunge kampvogne, sine Bradley infanteri kampvogne og endda sine transportkøretøjer af Stryker pansrede tropper, med disse systemer.

Men hvis Namer og Merkava Mk4 var blevet specielt tilpasset til at modtage disse systemer, var integrationen af ​​Trophy på M1A2 kampvognene, og endnu mere af Iron Fist på Bradley, meget kompleks. Under testene i 2018 af de første Bradleys udstyret med Iron Fist viste det sig således hurtigt, at layoutet af detektionssystemerne og aflytningssystemerne gjorde det muligt kun at dække 50 % af det pansrede køretøjs sårbare omkreds. Med andre ord, mens integrationen af ​​Iron Fist koster adskillige millioner dollars pr. Dette lave resultat førte til en ny fase af undersøgelsen for at forsøge at placere radarerne mere effektivt, der sikrer detektering af trusler, og tårnene, der affyrer aflytningsammunitionen.

At tilføje en Hard-kill APS, som her Trophy til M1A2 tanken, er en kompleks, dyr og ofte ineffektiv øvelse.

Ifølge den amerikanske hær er målet nået. Faktisk viste de sidste test udført i september 2022, at nu, Iron Fist-systemet dækkede 70 % af omkredsen omkring Bradley M2A4, takket være den fælles indsats fra Elbit og General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, som er ansvarlig for programmet. Således er detektorerne og effektorerne blevet flyttet til det pansrede køretøj, et nyt elektronisk modforanstaltninger er blevet installeret, mens systemsoftwaren er blevet dybt modificeret til at føde en ny version kaldet Iron Fist Light Decoupled. Finansieringen til at transformere en første mekaniseret brigade ved at udstyre dens Bradleys med Iron Fist er dog endnu ikke blevet frigivet af den amerikanske hær, som fortsætter sine forsøg, især vedrørende tilpasningen af ​​Trophy Light-systemet på APC Stryker. Og det er næppe overraskende.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

En tanke til "Iron Fist hard-kill system beskytter kun amerikanske Bradleys 70% af tiden"

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW