Den amerikanske hærs Epirus Leonidas mikrobølgekanonprogram når en ny milepæl

Inden for rammerne af IPS-HPM-programmet tildelte den amerikanske hær en kuvert på 66 millioner dollars til Epirus Leonidas-programmet til udvikling af dets mikrobølgepistol.

Langrækkende selvmordsdroner som ammunition har uden tvivl været en af ​​de mest betydningsfulde teknologiske militære afsløringer i de seneste år.

Disse droner, der er lette og økonomiske at producere, med en høj destruktiv kapacitet, en rækkevidde, der kan overstige 2000 km og næsten metrisk præcision, repræsenterer et våben med strategisk kapacitet, når de først er produceret i store mængder, selv for et land, der ikke har særlig store ressourcer .

Og hvis udtrykket "Game Changer" ofte bliver overbrugt og brugt forkert i forhold til våbensystemer, gælder det utvivlsomt for disse nye lette droner, da det nu er svært at beskytte sig mod dem. , og at de giver deres indehavere midler til handling, der indtil da var uden for deres rækkevidde.

På grund af deres relativt langsomme flyvevej og hastighed er disse droner ikke grundlæggende svære at opsnappe. Men deres lave enhedsomkostninger, i størrelsesordenen $20.000 for den iranske Shahed 136, der bruges massivt af Rusland i Ukraine, gør det muligt at udføre massive angreb, der mætter konventionelle forsvarssystemer, eller udnytte deres svagheder.

Meget billigere end de luftværnsmissiler, som i dag yder hovedparten af ​​det vestlige forsvar, kan de også hurtigt mætte disse systemers kapacitet eller ganske enkelt tømme deres ammunitionslagre.

For at håndtere dette indsætter ukrainerne nu et stigende antal antiluftfartøjsartillerisystemer, uanset om de er styret af radar som den tyske Cheetah, eller kontrolleret af operatører, som de talrige Bofors og Oerlikon kanoner sendt i de seneste måneder af Vesten til beskytte kritisk infrastruktur mod disse trusler.

Shahed 136 Iran Analyse Forsvar | EMP elektromagnetiske pulsvåben | Laservåben og rettet energi
Med en rækkevidde på 2500 km og transport af 40 kg sprængstof ville den iranske drone Shahed 136 ifølge estimater kun koste 20.000 dollars at producere.

Ud over konventionelle antiluftskyts er de fleste af verdens største hære ved at udvikle rettede energivåben for at reagere på denne trussel. De amerikanske hære har taget et betydeligt forspring på dette område, med for eksempel Helios-lasersystemet, som allerede udstyrer nogle amerikanske flådeskibe, eller det luftbårne SHIELD-lasersystem udviklet af det amerikanske luftvåben.

Men det er uden tvivl den amerikanske hær, gennem programmet Indirect Fire Protection Capability, som er den mest dynamiske på dette felt, med 50 Kw Guardian lasersystemet monteret på et Stryker pansret køretøj i øjeblikket testes, 300 Kw Valkyrie IFPC-HEL tunge lasersystem til at håndtere større mål såsom krydsermissiler og den tunge IPFS-HPM mikrobølgekanon.

Sammen med disse systemer, den amerikanske hær har netop afsat et budget på 66 millioner dollars til virksomheden Epirus at udvikle prototyper af dets Leonidas-styrede elektromagnetiske puls anti-drone-system, specielt designet til at eliminere et stort antal lette droner fra en del af himlen, mens de undviger nærliggende venlige systemer.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | EMP elektromagnetiske pulsvåben | Laservåben og rettet energi

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler