Stillet over for hærdningen af ​​truslen ændrer Pentagon sin doktrin om autonome systemer

En af hovedakserne valgt af Pentagon for at opretholde den operationelle overhøjde over potentielle modstandere, der i fællesskab har betydelige militære og teknologiske midler, er baseret på brugen af ​​et stort antal autonome systemer, uanset om de kontrolleres af en eller flere kunstige systemer. intelligenser. Men stillet over for udfordringen repræsenteret af Kinas fremgang, dets industrier og dets 1,4 milliarder indbyggere, synes doktrinen defineret i 2012 om brugen af ​​autonome systemer ikke længere passende. Det er grunden til, at der er foretaget en revision af den siden 2021 for at tage højde for teknologisk udvikling som truslens. Den nye doktrin blev præsenteret i denne uge af Michael Horowitz, direktøren for Office of Emerging Capabilities Policy ved Pentagon, og under aspekter af simpel gennemgang, udgør det en betydelig omvæltning i virkeligheden af ​​brugen af ​​disse våbensystemer, der er bestemt til at blive grundpillen i amerikansk militæraktion. komme.

Disse doktrinære udviklinger relateret til et meget følsomt emne og observeret af medierne, kan virke overfladiske ved første øjekast, især fordi de oftest er baseret på en subtil udvikling af det anvendte ordforråd. I doktrinen fra 2012, der styrer brugen af ​​disse autonome eller semi-autonome systemer, optrådte begrebet kunstig intelligens således ikke, hvorimod det i det nye dokument er integreret på samme niveau som de andre systemer. autonome og systembaserede om brugen af ​​AI skal derfor respektere denne doktrin på samme måde som de andre. Men den vigtigste udvikling, der er observeret, er meget mere betydningsfuld end en simpel teknologisk afklaring.

Reaper kontrolrum Analyse Forsvar | Automatisering | Kampdroner
Nutidens droner, som MQ-9 Reaper, er altid under kontrol af en pilot, selvom nogle aspekter af flyvning er automatiserede.

Faktisk skulle autonome eller semi-autonome systemer, såsom droner, i 2012 forblive under menneskelig kontrol med hensyn til specifikke handlinger, såsom brugen af ​​et dødeligt våben, men også for at udløse driften af ​​bestemt overvågningsudstyr. Faktisk skulle ikke kun manden være i stand til at tage kontrol over det autonome udstyr, men sidstnævnte kunne ikke af sig selv iværksætte større aktioner uden direkte menneskelig handling. Denne tilgang reagerede effektivt på den teknologiske virkelighed i øjeblikket, men frem for alt på den operationelle virkelighed, idet de autonome eller semi-autonome systemer var tilstrækkeligt få i antal til at kunne tildele en permanent menneskelig ressource til deres kontrol. At implementere snesevis eller endda hundredvis af autonome systemer i et teater, som er målet for Pentagon i de kommende år, var denne tilgang åbenbart ikke længere mulig.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Automatisering | Kampdroner

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW