Frankrig annoncerer udsendelsen af ​​12 yderligere CAESAR'er til Ukraine

I et interview givet til Europe1 radio meddelte ministeren for de væbnede styrker, Sebastien Lecornu, at Frankrig ville sende 12 nye CAESAR-artillerisystemer til Ukraine, mens flere titusinder af millioner euro vil blive frigivet til at vedligeholde og renovere CAESAR-systemerne. allerede i tjeneste i Kievs hære, og som har været intensivt brugt siden deres ankomst i april 2022 (12 eksemplarer), derefter i slutningen af ​​juni (6 eksemplarer). De nye systemer er finansieret af den 200 millioner dollars fond, som Paris har oprettet for at give de ukrainske hære mulighed for at bestille forsvarsudstyr fra franske producenter. Indtil videre er tidsplanen for afsendelse af disse systemer ikke blevet afsløret, ej heller den nøjagtige kilde til udstyret, hvis de er direkte produceret af Nexter, eller hvis de vil blive taget fra hærens landflåde, før de erstattes af nye Samtidig vil Frankrig udstationere 150 franske soldater i Polen for at træne 600 ukrainske soldater om måneden.

Meddelelsen om afsendelsen af ​​de nye CAESAR'er vil sandsynligvis give Paris mulighed for at komme ud på toppen af ​​den kontrovers, der svulmer op over leveringen af ​​Leclerc-tanke, eller endda Mirage 2000'erne til Kiev. Som vi diskuterede for et par måneder siden, at sende franske Leclerc kampvogne til Ukraine ville være en meget skadelig beslutning, hæren har kun et lille antal af disse kampvogne, som ellers er komplekse at implementere og vedligeholde, mens ingen industriel kapacitet kunne erstatte disse pansrede køretøjer ikke eksisterer i landet. Samtidig er afsendelsen af ​​vestlige kampfly, Mirage 2000 ligesom F-16, for øjeblikket anses for udelukket af Washingtonn, sandsynligvis for spørgsmål om risiko for eskalering fra Moskva, hvad enten det er i Ukraine ved stigende angreb mod civile mål, eller uden for dette teater, enten ved hemmelige aktioner eller af instrumentering af spændinger som i Iran.

nexter caesar 8X8 forsvarsanalyse | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
Danmark har givet sine 19 CAESAR 8×8 systemer til Ukraine, som derfor vil deponere i alt 48 CAESAR systemer

Leveringen af ​​yderligere 12 franske CAESAR'er vil forsyne de ukrainske hære med en flåde på 29 af disse 6×6 selvkørende kanoner, der kombinerer betydelig mobilitet, en rækkevidde større end russiske systemer og udstyret med høj præcision, mens de på samme tid , Danmark meddelte, at det ville sælge sin 19 CAESAR 8×8 til Kiev, og Stockholm forsendelsen af ​​Archer-systemer. Disse 3 artillerisystemer deler ikke kun en fælles kaliber på 155 mm og stor mobilitet takket være 6×6 eller 8×8 lastbiler, men også et 52 kaliber rør (52 gange kaliber af våbnet, derfor 8,06 meter) , hvilket giver dem en udvidelse på 40 km med granater med optimeret rækkevidde og mere end 50 km med granater med ekstra tryk, 10 km mere end det mest kraftfulde af de russiske systemer, 2S33 Msta-SM, samt overlegen nøjagtighed med konventionel granater, og muligheden for at bruge avancerede granater såsom den GPS-styrede Excalibur eller den fransk-svenske panserværnsbonus.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW