Krig i Ukraine og biohazard ville true menneskehedens overlevelse som aldrig før

I 1947 offentliggjorde University of Chicago på initiativ af Albert Einstein for første gang i Bulletin of the Atomic Scientist The Clock of the End of the World, eller Doomsday Clock på engelsk. Dette ur repræsenterede den tid, menneskeheden havde forladt, siden dens fremkomst, før en katastrofal begivenhed af typen atomkrig kom for at udrydde den. I 1947 blev uret sat til 23:53, 7 minutter før apokalypsen. Denne værdi, beregnet empirisk, tjente som referencepunkt for fremtidige årlige vurderinger, for på en enkel og effektiv måde at præsentere stigningen eller faldet i risikoen, ifølge kollegiet af videnskabsmænd (herunder et dusin nobelprisvindere), som udgiver den hvert år. I 1953, efter at USA og Sovjetunionen hver havde udført de første test af et termonuklear våben, blev uret således stillet til 23:57 og forblev på denne værdi i 7 år indtil 1960, hvor det blev bragt tilbage til 23:53 og derefter til 23:48 i 1963, efter at Washington og Moskva underskrev traktaten om forbud mod atmosfæriske atomprøvesprængninger.

Siden da er uret fortsat med at udvikle sig og nåede sit højeste punkt, kl. 23, i 57 på højden af ​​Euromissile-krisen og sit laveste punkt i 1984 kl. 1991 efter Sovjetunionens opløsning. og aftalen om strategisk våbenreduktion. Desværre siden da er uret fortsat med at bevæge sig fremad, først til 23:43 i 23 efter de nordkoreanske atomprøvesprængninger, derefter fra 55, hvor en ny trussel dukkede op, klimaændringer. . Fra 2007 var det lige så meget klimarisikoen som den øgede risiko for atomkonflikt, der fik amerikanske videnskabsmænd til at placere uret på dets historiske højeste, kl. 2010, og derefter øge dette tal to gange for at nå 2017:23 58. I år markerer et nyt all-time high, med et ur placeret på 23:58:30, 1:30 min før menneskehedens ende. Faktisk har to nye faktorer forringet videnskabsmænds påskønnelse, risiciene forbundet med krigen i Ukraine på den ene side og truslen, der nu repræsenteres af den sandsynlige fremkomst af nye patogener, potentielt meget mere dødelige end Covid.

Missile Silo Minuteman Defense Analyser | Atomvåben | Forsvarets bioteknologi
Truslen om atomkrig er nu på sit højeste nogensinde på grund af krigen i Ukraine, som indirekte modarbejder 4 af verdens vigtigste atommagter.

Krigen i Ukraine, som er resultatet af den russiske aggression mod dets nabo i februar 2022, repræsenterer den mest intense konflikt, der indirekte er imod flere atommagter, Rusland på den ene side og på den anden side USA samt deres britiske og franske allierede. som støtter Kiev mere og mere direkte for at modstå angrebene ledet af den russiske hær. Dette er, ubestrideligt, den vigtigste militær-strategiske krise siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig, især fordi den finder sted i hjertet af Europa, og ikke i et obskurt land i det sydlige Asien. Som sådan blev nuklear semantik udstillet fra begyndelsen af ​​konflikten af ​​Moskva, trusler som amerikanerne, franskmændene og briterne reagerede med fasthed. Siden da, den nukleare trussel, uanset om det er en nuklear forlængelse af konflikten som nævnt i undersøgelsen af ​​Rand Corporation, som var genstand for en artikel i går, eller en atomulykke for eksempel omkring Zaporozhye kraftværket, er på deres højeste, sandsynligvis på samme niveau som under Euromissile-krisen i 80'erne, med rette anset af historikere for at være den mest kritiske periode i den kolde krig.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåben | Bioteknologisk forsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW