Indiens militærbudget vil stige med 13 % i 2023-2024

- Annonce -

Ligesom dets naboer vil det indiske militærbudget opleve en kraftig stigning, 13 % ifølge landets myndigheder, i løbet af regnskabsåret 2023-2024, for at reagere på udviklende trusler og spændinger med Kina og Pakistan.

Hvis den russiske aggression mod Ukraine har fremkaldt annonceringen af ​​talrige stigninger i de europæiske landes forsvarsbudgetter, er andre teatre i verden også genstand for intense spændinger, hvilket får magthaverne til at øge deres respektive forsvarsindsats markant.

Dette er tilfældet i det vestlige Stillehav, mens Sydkorea, Japan og Taiwan er engageret i en dynamik, der sigter mod massivt at øge deres forsvarsinvesteringer over tid at kontrollere truslen fra de konventionelle og strategiske magtforøgelser af de kinesiske og nordkoreanske hære.

- Annonce -

Dette er også tilfældet for Indien, som samtidig skal holde den kinesiske militærmagt under kontrol, mens New Delhi og Beijing står over for hinanden på Himalaya-plateauerne, og afholde Islamabad fra at starte en ny indo-pakistansk konflikt, mens de pakistanske hære har moderniseret kl. hurtigt i omkring ti år, og at Islamabad og Beijing i løbet af de sidste 20 år har opbygget solide økonomiske, politiske og militære bånd, hvilket udgør en fordoblet trussel mod Indien.

For at reagere på denne udfordring meddelte præsident Modi og forsvarsminister Rajnath Singh en dramatisk stigning på 13 % i forsvarsbudgettet i 2023-2024 til 5.93 lakh croreeller 72 milliarder dollars.

Denne stigning vil gøre det muligt at afsætte 1,62 lakh crore (19 milliarder dollars) til at finansiere anskaffelsen af ​​nyt udstyr og infrastruktur, en stigning på 57 % i forhold til budgettet for 2019-2020, og 2,70 lakh crore til driftsomkostningerne eksklusive lønninger og R&D herunder vedligeholdelse af udstyr i funktionsdygtig stand samt anskaffelse af reservedele.

- Annonce -

Budgettet for DRDO, det indiske forsvarsinnovationsagentur, vil blive øget med 9 %, mens støtten til forsvarsindustrien vil stige med 93 %. Disse tiltag vil ifølge Rajnath Singh gøre det muligt i de kommende år at opnå de 5 milliarder dollars i industrielle besparelser, som regeringen har lovet som en del af Make in India-programmet.

Det indiske militærbudget vil finansiere anskaffelsen af ​​carrier-baserede jagerfly
Le Rafale M anses for at være den sandsynlige vinder af konkurrencen mellem den og den amerikanske Super Hornet om at udstyre det nye indiske hangarskib

Det er rigtigt, at de indiske hære vil stå over for betydelige udfordringer i de kommende år, hvilket kræver en betydelig forøgelse af de midler, som stilles til rådighed for dem.

Alene for det kommende år bliver den indiske flåde altså nødt til at gøre det anskaffelsen af ​​de 26 indskibede jagerfly havde til hensigt at bevæbne det nye hangarskib INS Vikrant, som blev sat i drift i september sidste år, og sandsynligvis at afgøre mht. fortsættelsen af ​​Kalvari-klassen P75 ubådsprogram eller P75i-programmets, mens flere større skibe, såsom Visakhapatnam-klasse P15B destroyere eller Nilgiri-klasse P17A fregatter mangler at blive bygget, og udviklingen af ​​den nye klasse af Project 18 destroyere er blevet lanceret.

- Annonce -

For luftstyrkerne vil det være afgørende at gennemføre den komplekse voldgift vedrørende udskiftningen af ​​Jaguar og Mirage 2000, som skal forlade tjenesten i slutningen af ​​årtiet, men også vedrørende forstærkning og modernisering af tankflyflåden og avanceret luftur.

Hvad hæren angår, skal den blandt andet finansiere moderniseringen af ​​sine panserstyrker, især T-90S Bishma-tankene bestilt fra Moskva i 2019 og de nationalt producerede Arjun-kampvogne, samt den planlagte ordre på yderligere 200 K9 Vajra -T selvkørende kanoner.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forsvarsanalyse | Indo-pakistansk konflikt

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler