Neuron, E-MBT, SMX31…: Kan vi overvinde blindgyderne i fremtidens LPM til forskning og udstyr til hære?

- Annonce -

Mens generalstaben, ministeriet for de væbnede styrker og Elysée-paladset finjusterer de sidste detaljer i den fremtidige militærprogrammeringslov, som vil dække perioden 2024-2030, tyder adskillige mere eller mindre officielle ekkoer på, at trods en meget kraftigt øget budget, der gør det muligt at nå en forsvarsindsats på næsten 2,3 % af BNP i 2030, vil adskillige forsknings- og udviklingsprogrammer for forsvarsmateriel samt udstyr til hærene skulle spredes ud eller endda rent og simpelt ignoreres, pga. til budgetmæssige begrænsninger. Faktisk under den fælles handling af en dramatisk underinvestering i forsvaret i de 20 år forud for den forrige LPM 2017-2025, og den meget hurtige forværring (fra et offentligt og politisk synspunkt under alle omstændigheder) af sikkerhedssituationen i de seneste år og måneder, vil budgetterne blive koncentreret til at opfylde de mest umiddelbare behov og de mest kritiske programmer.

På grund af organisationen af ​​sin forsvarsindustrielle og teknologiske base, eller BITD, afhænger Frankrig betydeligt af sin forsvarseksport for at bevare sin egen strategiske autonomi, den nationale orden, selv i kraftig stigning, er ikke tilstrækkelig til at nå tærsklen. nødvendig for at vedligeholde og udvikle al den teknologiske og industrielle knowhow, der er nødvendig på dette område. Ved at koncentrere sin budgetmæssige indsats mod disse kritiske programmer, hvoraf mange har meget lidt eksportpotentiale såsom den nye generation af hangarskibe, 3. generations nukleare ballistiske missil-ubåde eller endda det luftbårne atommissil og andre i meget konkurrenceprægede områder, som f.eks. inden for droner, cyber, såvel som lette pansrede køretøjer og fregatter, kan denne LPM føre til en styrkelse af hærene, men også til en på sigt svækkelse af BITD på grund af manglen på meget attraktive produkter og udstyr i kataloget, som det er tilfældet i dag, for eksempel af CÆSAR eller den Rafale.

PANG Vandier Leconru e1671027679501 ​​Analyseforsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne
Bekræftet af præsident E. Macron under hilsenerne til hærene, har den fremtidige nye generation hangarskib kun et meget lavt eksportpotentiale

Man kunne tro, at løsningen på et så kritisk problem udelukkende ligger hos staten, og at det er op til den at frigive flere kreditter for at reagere på det. Dette ville dog være at ignorere de offentlige finansers situation i dag, som i høj grad er blevet testet af Covid-krisen, og den meget reelle indsats, som den er ved at gøre inden for rammerne af LPM. Ligesom man skulle tro, at det er op til forsvarsvirksomheder at påtage sig omkostningerne til F&U for udstyr med højt eksportpotentiale. Dette ville også være at ignorere det faktum, at eksport af forsvarsmateriel meget ofte er forbundet med dets anvendelse i nationale hære, og at det har en meget vigtig politisk komponent, hvorimod de seneste initiativer fra BITD på dette område sjældent har givet anledning til stærke støtte fra staten til eksport af dette udstyr. Skal vi så resignere med at se Frankrigs strategiske autonomi og industrielle forsvarsmagt gå i opløsning i de kommende år? Ikke nødvendigvis …

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 analyserer forsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler